Na zvuk pištaljke napadač je krenuo u krvavi pohod: Procureli novi detalji iz istrage ubistva vođe navijača "Alkatraza"

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

02.11.2019

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalno ubistvo u Beogradu Ljubomira Markovića Kiće (37), jednog od vođa navijačke grupe "Alkatraz", počinio je mlađi muškarac koji je u trenutku zločina bio obučen u tamnu odeću - kratak kaput, ispod kog je držao oružje, i imao je kapu na glavi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Facebook.com
Foto: Ilustracija

Kako "Novosti" saznaju, policija ispituje podatak da je napadaču signalizirano kada meta izlazi iz "balona". Jedan od svedoka je naveo da mu se učinilo da je čuo zvuk pištaljke, a nedugo zatim i smrtonosne hice.

Policija je i u subotu nastavila da pregleda mesto gde je ubijen Marković. Donekle je rekonstruisano i njegovo kretanje tog dana. Uveče je otišao na zakazanu utakmicu u sportskom balonu u Ulici Grčića Milenka.

- Kada je završio sa sportom, istuširao se i krenuo kući sa jednim drugarom - navodi izvor blizak istrazi. 

- Čim je počeo da silazi niz stepenice, pažnju mu je privukla tamna prilika, koja je u tom trenutku ubrzala korake. Počeo je da beži ka pumpi, gde mu je bio parkiran auto, i u jednom trenutku izvukao pištolj "tetejac" pokušavajući da se odbrani. Zločinac je bio brži. Pogodio ga je četiri puta u telo i Marković je tada pao. Prišao mu je i još dva metka mu ispalio u glavu. "Overio" ga je!

 

 

Zaprepašćeni prolaznici, kao i oni koji su izlazili iz "balona", bacili su se na asfalt, pokušavajući da izbegnu metke.

- Kada je bio siguran da je obavio krvavi posao, napadač je potrčao ka kraju ulice, gde ga je, prema prvim informacijama čekao "BMW X5", šabačkih tablica - navodi sagovornik. - Policija je celu noć tragala za tim vozilom, ali ga nije bilo. U međuvremeno se saznalo da su te tablice nedavno ukradene.

Prostor oko pumpe i "balona" u Ulici Grčića Milenka pokriva oko 11 sigurnosnih kamera. Čak četiri su usmerene ka mestu na kojem je likvidiran Marković. Prema nezvaničnim informacijama, nakon što je ispalio smrtonosne hice napadač je pobegao niz ulicu u smeru ka Ustaničkoj ulici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading