Braća ispala iz korpe i poginula: Detalji tragedije na gradilištu u Čortanovcima!

Autor:

Hronika

01.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljani Turske Hajretin (24) i Ekrem Polat (25), radnici koji su prethodna četiri meseca radili na izgradnji tunela za prugu Beograd - Novi Sad, tragično su nastradali juče kada su tokom izgradnje tunela u Čortanovcima pali sa visine od 20 metara! Kako saznajemo, nesreća se dogodila oko osam sati ujutru, a nesrećnim mladićima, inače radnicima kompanije "Railtech constructionza", nije bilo spasa.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug News Agency official
Čortanovci

- Tragedija se dogodila oko osam sati ujutru, kada se, iz još uvek nepoznatih razloga, otkačila korpa koja je bila zakačena za dizalicu u kojoj su se nalazila braća. Mladići su pali sa visine od 20 metra i poginuli na licu mesta! Lekari su po dolasku na teren samo mogli da konstatuju njihovu smrt - kaže izvor Srpskog telegrafa.

BILI SIROMAŠNI

Prema rečima radnika na ovom gradilištu, prizor je bio zastrašujući.

- Preko motorole smo čuli zapomaganje kolega. Nije nam bilo jasno šta se dešava! Odmah smo otrčali na to mesto, ali je bilo kasno, Hajretin i Ekrem su već bili na zemlji. Bukvalno im nije bilo spasa - ispričao je jedan od radnika.

Na mesto nesreće ubrzo su došla braća stradalih momaka, koja su identifikovali leševe.

Braća su u Srbiju došla u potrazi za boljim životom i kako bi zaradili koji dinar više

- Hajretin i Ekrem su u Srbiju došli u potrazi za boljim životom i kako bi zaradili koji dinar više. U pitanju je poprilično siromašna porodica, bukvalno su krpili kraj sa krajem! Na gradilištu su radili sa još trojicom braća, a jedan od njih je juče morao da identifikuje braću. Nesrećnom čoveku se slošilo od bola kada ih je video. Svi smo se jako potresli - dodao je radnik.

Spremao se za ženidbu

Jedan od nastradale braće nedavno je verio devojku i spremao se za ženidbu.

- Njih je petorica braće i svi su radili ovde. Jedan je na bolovanju. Bili su dobri momci. Nastradale je prepoznao treći brat, koji je bio van sebe nakon saznanja o tragediji. Plakao je i vrištao iz sveg glasa od tuge, dok su ga ostale kolege pridržavale - rekao je jedan od radnika.

BILI U KORPI

Kako saznajemo, zasad nije poznato kako je tačno do ove tragedije došlo.

Foto: RTS/printscreen
Mesto nesreće

- Na lice mesta ubrzo je stigla policija, koja je obavila uviđaj, ali i inspekcija zaštite na radu. Interesantno je da su se nastradali mladići nalazili u čeličnoj korpi. Tokom istrage biće poznato kako je tačno došlo do tragedije, kao i da li je mašina sa koje su radnici pali bila tehnički ispravna u trenutku pada - kaže izvor našeg lista.

Kontrola gradilišta

Zaštitnik građana pokrenuo je juče postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada organa koji su nadležni za gradilište tunela na pruzi Beograd - Novi Sad. Ombudsman je od Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražio da u narednih 15 dana sprovede istraga pod kojim je okolnostima došlo do nesreće.

Kako saznajemo, nastradali radnici su se u trenutnu nesreće nalazili u čeličnoj korpi koja nije namenjena za podizanju ljudi, a oni su se u trenutku tragedije penjali na jedan od stubova konstrukcije vijadukta koji su visoki oko 20 metara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading