Četvoro uhapšenih Sremskoj Mitrovici: Dolijali zbog paljenja strnjike!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

31.10.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri osobe uhapšene su u Sremskoj Mitrovici zbog paljenja strnjike.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u ovom trenutku najkritičnije je u Rumi, Pećincima, Žitištu i Alibunaru.

On dodaje da će za dve nedelje ministarstvo poljoprivrede objaviti gde su tačno tokom oktobra paljene državne njive koje su zakupili poljoprivrednici na teritoriji Vojvodine.

Na pitanje planira li država da zbog takve situacije uvede neke podsticajne mere, Nedimović odgovara da bi novac ili neku drugu vrstu podrške mogli da dobiju samo oni koji to ne rade, ali ne precizira kada i koliko bi za tu namenu bilo izdvojeno novca iz budžeta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Branislav Nedimović

- Moram prvo imati, kako vi to na vašim medijima moderno kažete monitoring. Kad uradim monitoring onda znam koliko novca, a ne da mi kažete zašto je ministar smislio ovoliko para, a gde mu je zaleđe za to. Sada analiziramo da bi smo mogli da pomognemo. Znate, pojedine lokalne samouprave su izdvojile novac za angažovanje većeg broja poljočuvara, možda ćemo uraditi i to i povećati broj poljočuvara i u drugim gradovima - kazao je Nedimović za N1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading