Odbornik Dveri osuđen na četiri meseca zatvora zbog gađanja predsednika SO Čačak

Autor: blic.rs

Hronika

31.10.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornik opozicione stranke u Skupštini Čačka Dveri Aleksandar Tanasković (45) osuđen je na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja u lokalnoj Skupštini, potvrdio je Vrhovni kasacioni sud Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Takvu presudu ranije su doneli Osnovni i Viši sud u Čačku.

U presudi Osnovnog suda navodi se da je Tanasković 5. jula 2017. godine, na sednici Skupštine Čačka, nezadovoljan jednom odlukom predsednika Skupštine Igora Trifunovića (43) prišao njegovom stolu, gađao ga risom papira sa udaljenosti od nekoliko metara i pogodio ga iznad desnog oka.

- Trifunoviću su spale naočare i dejstvom risa zadobio je lake telesne povrede, oguljotinu nosa i slepoočnice i crvenilo veznice desnog oka sa posledičnim zapaljenjem - navodi se u presudi.

Novo suđenje povodom tog incidenta zakazano je za 19. novembar u Osnovnom sudu u Čačku na kome Trifunivić tuži Tanasakovića za nakadu štete u iznosu od 200.000 dinara zbog "udarca skupštinskim materijalom u oko".

Istoga dana u Osnovom sudu u Čačku biće održano suđenje po privatnoj tužbi Tanaskovića koji Tuži Trifunovića za uvredu časti jer ga je u jednom lokalnom mediju nazvao nasilnikom i za te uvrede traži materijalni odštetu od 200.000 dinara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading