Od ubistva Aleksandra Kneževića Kneleta prošlo 27 godina: Kneleta overio Ćentin zet zbog otetog džipa!

Autor:

Hronika

30.10.2019

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Knežević Knele, žestoki momak sa Voždovca koji se smatra tvorcem "dizel generacije", ubijen je pre 27 godina u apartmanu 331 hotela "Hajat". Zvanično, njegovo ubistvo nikada nije dobilo epilog, a njegov život i kriminalnu karijeru i danas, skoro tri decenije kasnije, prate brojne kontroverze.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Knele je ubijen 28. oktobra 1992. Imao je 21 godinu kada je sobarica pronašla njegovo telo u lokvi krvi sa licem okrenutim ka podu, a na ogledalu krvlju ispisanu poruku: "Broj 1". Srpski telegraf prošle godine ekskluzivno je objavio dokumenta tajnih službi koja rasvetljavaju ovu likvidaciju i iz kojih se jasno vidi da je policija znala ko je povukao oroz.

U belešci do koje je naš list došao navodi se da je Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja, ispričao da je Knele bio u Sukobu sa Mišom Cvetinovićem zbog džipa koji je Knele oteo. Goran Vuković je pokušao da ih pomiri, ali u tome nije uspeo.

- Miša je došao kod Kneleta u hotel da se, navodno, sporazumeju oko kola. Kada su ušli u Kneletovu sobu, Miša ga je na prepad ubio sleđa, pucajući iz Ćentinog kolta 45 (Rade Ćaldović Ćenta, prim. aut.). Trlaja navodi da je indikativno da je nakon kraće istrage Miša pušten iz pritvora i da je sada u Frankfurtu. Pritom, kako Trlaja navodi, treba imati u vidu da je Miša Ćentin zet, a ovaj odličan prijatelj sa Hadžom, zamenikom MUP Republike Srbije. To po Trlajinom mišljenju objašnjava zašto su kamere u "Hajatu" na dan ubistva bile isključene - piše u dokumentu.

Osvetio ga Arkan

I druga beleška o prisluškivanom razgovoru između Slobodana Grbovića i izvesnog Dragana N. iz Beograda potvrđuje da je Miša ubio Kneleta, ali otkriva i ko ga je osvetio.

- Dragan je izneo da je on sa Ćentom iz CZ izvadio Mišu kada je ubio Kneleta, dok je u CZ bio Ćira Čitaković, zvani Debeli. Na kraju Dragan je naveo da je Miša bio zlikovac neopevani i da je na području Beograda ubio 20 ljudi, a da je i pored toga s njim bio u dobrim odnosima i da ga je često posećivao. Nakon što je Dragan pomenuo da je Mišu ubio Arkan, Slobodan je prekinuo razgovor - navodi se u dokumentu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading