(FOTO) Detalji tragedije u Sjenici: Oronuli komad uglja usmrtio rudara

Autor: K.J.

Hronika

29.10.2019

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudar iz Sjenice Edin Mujović (28) poginuo je u ponedeljak veče oko dva sata posle ponoći u rudniku Štavalj u Sjenici. Nesreća se dogodila na jamskom otkopu mrkog uglja u jami, a mladom rudaru nije bilo spasa iako su ga kolege odmah izvukle i transportovale do bolnice.

RepublikaFoto: katarina jovanović

U utorak tokom celog dana rudnik nije radio, jer je policija vršila uviđaj, a takođe se čekao i dolazak rudarske inspekcije iz Beograda koja će utvrditi kako je do nesreće došlo.

Mujović  je bio pred ženidbom koja je trabala uskoro da se dogodi, a kolege rudari plačući nisu mogli da dođu do reči, ističući da je samo sudbina htela da se ovo desi.

- Posao koji je Mujović obavljao nije bio pretrerano težak, ali kao i svaki rudar stalno je bio na oprezu. Bukvalno se jedan deo otkopa obrušio i pogodio ga u glavu, i on je pao. Odmah smo ga izvukli i odvezli u bolnicu, ali nije mu bilo spasa. Divan je to čovek bio – suznih očiju priča kolega A.B.

Foto: Privatna arhiva
Edin Mujović

Kako Srpski telegraf saznaje tragedija se dogodila tokom priprema za miniranje otkopa. U jami je u tom trenutku bilo nekoliko rudara, a njihov zadatak je bio da miniraju otkop i izvezu ugalj iz jame. Na Mujovića, koji je bio pomoćnik kopača u jednom trenutku se obrušila veliki komad uglja koji je bio fatalan za rudara.

Mujović je u rudniku Štavalj radio već deset godina i važio je za vrednog i marljivog rudara.

RepublikaFoto: katarina jovanović
Edinove kolege

Direktor rudnika uglja Štavalj Mensur Turković rekao je da ga je vest o pogibiji rudara Edina Mujovića duboko potresla.

Foto: katarina jovanović

- Bio sam na službenom putu kada su mi javili da se tragedija dogodila. Velika je žalost, mlad čovek je izgubio život. Istražićemo šta se dogodilo i kako je došlo do nesreće - rekao je Turković.

Foto: katarina jovanović

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dragan

30.10.2019 04:44

Odron je ubio rudara?Tesko da je to bio''oronuli komad uglja''Novinari .....