Incident ispred sinagoge u Beogradu: Dvoje privedeno, evo šta se dešavalo!

Autor: Tanjug

Hronika

28.10.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe su privedene danas posle incidenta ispred Beogradske sinagoge Sukat Šalom, kada je deo pristalica predsednika Jevrejske opštine Beograd (JOB) Danila Medića pokušao da uđe u sinagogu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Sinagoga Sukat Šalom u Beogradu

Pristalice dve frakcije jevrejske zajednice osporavaju jedna drugoj legitimitet, a Medić je danas sa pristalicama došao ispred sinagoge i na konferenciji za medije naveo da su kapiji ovog verskog objekta u petak postavljeni lanci, a kako tvrdi to je učinjeno uz pomoć rabina Isaka Asiela.

Nakon obraćanja kazao je da će pokušati da uđu u sinagogu, a u trenutku kada su njegove pristalice pokušale da preseku lanac intervenisala je policija i privela dvoje ljudi.


U znak protesta zbog privedenih članova, okupljeni vernici šutirali su kapiju sinagoge, nakon čega je ispred kapije postavljena policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
stipo

28.10.2019 16:52

Kome je u interesu da čini ovo što se sada čini u jevrejskoj zajednici? Da li je u pitanju borba za plen ili nešto drugo? Koliko je ovome doprinela Srbija, vraćanjem imovine Jevrejskoj zajednici vlasnika imovine koji nisu živi i koji nemaju naslednike?