SRAMOTA: Ovako se poreska inspektorka iz Niša prodavala za jogurt!

Autor: telegraf.rs

Hronika

21.09.2017

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektorka Poreske uprave filijale u Nišu Sandra Popović uhapšena je zbog primanja mita jer je od radnika tri dragstora uzela novac, ali i različitu robu kako ne bi uradila ono za šta je plaćena.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Inspektorka se prodavala za jogurt i špagete

Da bi odustala od kontrole, inspektorka je u prodavnicama napunila torbu sokovima, jogurtom, cigaretama ali se time nije zadovoljila pa je od jedne prodavačice uzela i sto evra. Međutim, trgovci su nesavesnu poresku službenicu prijavili pa je uhapšena i određen joj je pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, ona je 15. septembra otišla u kontrolu u sela Kamenica i Matejevac iako je imala službeni nalog da tog dana bude u sasvim drugom mestu.

Ušla je u jedan dragstor u Kamenici, kupila žvake da bi proverila da li će dobiti fiskalni račun, prodavačica joj je otkucala kupljenu robu i inspektorka joj je saopštila da je obavila poresku kontrolu. Zatim je uzela dva jogurta, mleko i špagete, a kada je radnica pokušala da joj naplati račun, upitala je:

- Pa, zar neću dobiti poklon - kažu izvori.

Inspektorka se zatim uputila u susedno selo Matejevac gde je ponovila postupak "kontrole“.

- Od prodavca je zatražila 2.000 dinara, ali je on upozorio da u dragstoru postoji video nadzor pa je uzela sokove. Krenula je do sledeće trgovinske radnje gde je zatekla radnicu koja je bila uznemirena zbog nekih privatnih problema. Od nje je, takođe, zatražila 2.000 dinara, a uzela je i cigarete. Zatražila je da uradi presek stanja, a kako žena nije bila u stanju da postupi po zahtevu, zatražila je od nje 100 evra. Zaprepašćena prodavačica joj je objasnila da taj novac nema, pa je njena prijateljica koja se slučajno zatekla u radnji, otrčala do svoje kuće i donela mito - objašnjavaju naši sagovornici.

Sandra Popović je februara 2015. godine iz Poreske uprave, došla na mesto direktorke Doma učenika srednjih škola. Decembra iste godine sukobila se sa vaspitačicom Tatjanom Lužanin, pa su jedna protiv druge podnosile krivične prijave. Vaspitačica, koje je direktorku optuživala i da je fizički napala, nekoliko dana kasnije izvršila je samoubistvo, skočivši sa osmog sprata zgrade u kojoj je živela.

U to vreme na videlo je izašla i zloupotreba službenog telefona direktorke Popović koja je za samo jedan mesec napravila račun od čak 280.000 dinara. Ubrzo joj je upravni odbor ustanove izglasao nepoverenje pa se vratila u Poresku upravu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading