Sigurno je imao toliko para da je sahrani kako dolikuje ljudskom biću: Komšije šokirane opravdanjem sina koji je pokopao mrtvu majku u garaži

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

24.10.2019

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan P. (53) iz Beograda uhapšen je u sredu nakon što je priznao da je u svojoj garaži u Domentijanovoj ulici na Dedinju sahranio majku Stevanu (83), koja je preminula prirodnom smrću 13 dana pre toga, i to da bi podizao njenu penziju!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Policija ispred kuće Slobodana 

Policiju je o neuobičajenoj sahrani obavestila Slobodanova bivša supruga, koja je došla u policijsku stanicu i ispričala da je videla Slobodana kako u garaži kopa rupu.

- Patrola je došla u dom Slobodana R. Otvorio je, a na pitanje gde mu je majka, odgovorio je da je umrla. Policajci su ga tada upitali gde je sahranjena, a on je samo kratko rekao "pa u garaži", što je pripadnike MUP-a, blago rečeno, šokiralo - kaže sagovornik "Blica".

U daljem razgovoru, saznajemo, da je on ispričao da je njegova majka preminula 10. oktobra, i to prirodnom smrću.

 

 

- Kako bi nastavio da prima njenu penziju, najpre je beživotno telo držao na krevetu u sobi, zatim ga je prebacio u kadu ispunjenu ledom, a kada je počeo da se širi smrad truleži, odlučio je da je zakopa. U garaži je iskopao rupu metar sa metar, i čak je stavio betonsku košuljicu da bi prikrio nepodnošljiv smrad. Za sve to vreme bivšoj ženi, koja ga je i prijavila policiji, govorio je da je majka u bolnici. Njoj je međutim bilo čudno kada ga je videla da kopa rupu, pa ga je prijavila i iznela je sumnju da je Slobodan možda nešto uradio nesrećnoj ženi - dodaje naš izvor. 

Telo starice je prebačeno na obdukciju i biće utvrđen tačan uzrok i vreme smrti. Tek posle toga biće poznato za koje će krivično delo Slobodan P. biti tačno osumnjičen.

Kako saznajemo, on je zadržan dok ne budu gotovi rezultati obdukcije. Prema našim saznanjima, najverovatnije će biti okrivljen za nepružanje pomoći nemoćnom licu.

Ukoliko se ispostavi da je starica umrla nasilnom smrću, može biti osumnjičen i za najteži zločin - ubistvo. Ako se ispostavi da je nezakonito podizao njenu penziju, i zbog toga dela. 

Komšije šokirane

Stanari ovog elitnog dela prestonice juče su bili u šoku zbog gnusnog postupka Slobodana P..

- Stevanin muž, a Slobodanov otac učestvovao je u Narodnooslobodilačkom ratu, bio je nosilac Partizanske spomenice, pa je kuću dobio kao zaslužan borac, a imao je i dobru penziju. Posle njegove smrti, Stevana je nasledila penziju i koliko nam je poznato cela porodica - sin Slobodan, njegova supruga od koje se u međuvremenu razveo, i sin su živeli od nje. Slobodan, koliko nam je poznato, nikada nije radio. I dalje je živeo a majkom, dok njegova bivša žena i sin stanuju u drugom delu kuće - rekle su komšije sa Dedinja.

Niko od njih nije mogao da precizira kada je poslednji put video Stevanu.

- Bila je stara i bolesna i sigurno je nismo videli više od mesec dana. Ali nije nam bilo čudno, upravo iz razloga njenog zdravstvenog stanja. Slobodana smo viđali. Po običaju javljao se, ali je bio čudan. On je oduvek bio pomalo čudan, pa to nikome nije bilo sumnjivo - kažu komšije.

Slobodanovo opravdanje da nije imao novca da sahrani majku, konstatovale su komšije, ne pije vodu.

- Sigurno je imao toliko para da je pokopa kako dolikuje ljudskom biću. A ako nije imao, mogao je da pozajmi i čim mu država refundira troškove sahrane da vrati pare. To njegovo objašnjenje je, najblaže rečeno, pomalo čudno - kažu komšije.

"Nisam je sahranio jer nisam imao novca"

I dok je Slobodan tvrdio da majku nije sahranio jer nije imao para, njegova bivša supruga je svojom izjavom unela sumnju u te njegove navode.

Naime, ona je ispričala da je starica bila nepokretna i da je svu brigu o njoj vodio Slobodan.

Međutim, povremeno bi ga čula kako urla na majku, vikao je na nju da "više ne može da izdrži pritisak" koje je negovanje jedne teško pokretne starice nosilo.

Slični slučajevi

I ranije je bilo slučajeva da deca ne prijave smrt oca ili majke samo da bi primala njihovu penziju. Tako je Čačanin M. M. priveden u martu 2017. godine, a utvrđeno je da je više od godinu dana mrtvu majku držao u zamrzivaču. Slučaj su prijavili rođaci kojima je bilo čudno što staricu, koja je imala 91 godinu, već dugo nisu videli.

Skoro u isto vreme, u Kragujevcu je podneta prijava protiv muškarca koji čak deset godina nije prijavio smrt oca i za to vreme je, na ime penzija, prihodovao skoro 3,5 miliona dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading