(VIDEO) Krvavi obračun u Amsterdamu: Upucan saradnik Luke Bojovića, policija uhapsila jednog osumnjičenog

Autor: Republika

Hronika

23.10.2019

17:37 >> 18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mafijaškom obračunu koji se dogodio u piceriji u Amsterdamu ubijen je Goran Savić, poreklom iz Niša, saznaje Republika.rs.

RepublikaFoto: youtube.com/AT5
Policija na mestu obračuna

Prema informacija do kojih je ekskluzivno došao naš portal, u obračunu je ranjen i Jovan Jovo Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića iz Bara, jednog od saradnika Luke Bojovića.

Kako saznajemo, Savić je nastradao pokušavajući svojim telom da zaštiti Đurovića, kome je bio telohranitelj.

- Skočio je ispred njega kao ljudski štit - rekao je jedan od očevidaca.

Đurović je prema nezvaničnim informacija dobio prostrelne rane stomaka i životno je ugrožen.

Nakon pucnjave napadači su u sivom "folksvagenu" sa belgijskom registracijom pobegli sa lica mesta. Njihovo vozilo kasnije je primećeno u Amsterdamu, policija je presrela vozilo i nakon dramatične akcije nasred ulice, uhapsila jednog osumnjičenog.

Ko je Luka Đurović?

Luka Đurović iz Bara, važio je za jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji, gde služi kaznu od 18 godina zatvora.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Beogradu, kriminalna grupa Slobodana Šaranovića, koja je ubila Lukinog rođenog brata Nikolu u Beogradu 29. aprila 2013, pripremala je i likvidaciju Luke Đurovića.

 

 

Međutim, on je iste godine kada je Nikola ubijen poginuo u saobraćajnoj nesreći kod tunela u Kotoru.

Međutim, kako su pisali crnogorski mediji, policija je pokrenula istragu zbog sumnji da je Đurovićev porše bio "sabotiran".

Ko je Jovan Đurović?

Jovan Đurović je, prema pisanju crnogorskih medija, bio na meti i prošle godine u centru Bara. On je tada sedeo na terasi lokala sa prijateljem Dejanom Borovićem kada je Borović iz snajpera ranjen u ruku. Napad nije rasvetljen, ali se veruje da je pucano iz automobila u pokretu i da je meta bio Đurović.

Istražitelji smatraju da je Jovan Đurović postao meta u ratu porodica Bojović i Šaranović, koji je već odneo desetak žrtava, a koji je počeo 2009.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading