Majka-monstrum koja je dala dečku da ubije dete bi mogla da pobegne iz Srbije, evo zašto!

Autor:

Hronika

22.10.2019

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Negotinu juče je pustio na slobodu Vesnu Firulović, koja je krajem maja ove godine dopustila svom dečku Zoranu Albiću da njenu dvoipogodišnju ćerku Lunu pretuče do smrti! Kako saznajemo, Firulovićeva, koja se tereti za napuštanje nemoćnog lica, juče je izašla iz zatvora i braniće se sa slobode.

RepublikaFoto: Facebook
Majka monstrum Vesna Firulović i ubica Zoran Albić

PRIZNAO ZLOČIN

- Prema optužnici, Firulovićeva se tereti da se u trenutku brutalnog zločina sve vreme nalazila ispred kuće, dok se njen tadašnji dečko brutalno iživljavao nad dvoipogodišnjom Lunom, koja je ubrzo preminula od stravičnih batina koje je dobila. Majka nastradale devojčice ni u jednom trenutku nije pokušala da zaustavi monstruma i spase dete! Da zlo bude gore, ona je potom sa Albićem prebijenu ćerku odvela u bolnicu i lažirala da je devojčica pala sa terase kuće - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ipak, ubrzo se otkrila prava istina ovog zločina.

- Lekar je u bolnici mogao samo da konstatuje smrt devojčice, a ubrzo je otkriveno da je dete tog dana zapravo prebijeno nasmrt, o čemu svedoče i brojne povrede po telu male Lune. Osumnjičeni Albić i Firolovićeva su ubrzo uhapšeni, a monstrum je u policiji priznao zločin i protiv njega je podignuta optužnica za teško ubistvo, za šta je zaprećena kazna zatvora do 40 godina robije - navodi izvor.

8 godina zatvora preti majci deteta za napuštanje nemoćnog lica

Posebno zastrašujuće je to što Firulovićeva, osim Lune, ima još jedno dete, ali i rumunsko državljanstvo, zbog čega postoji opasnost da će pobeći iz Srbije.

JURIĆ: Majka ima rumunsko državljanstvo i nisu joj oduzete putne isprave, te mislimo da će pobeći iz Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Igor Jurić

MOŽE DA POBEGNE

I Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koja je otpočetka uključena u ovaj slučaj, kaže za naš list da se pribojava da bi Firulovićeva mogla iskoristiti priliku i pobeći iz Srbije.

40 godina robije preti Albiću za teško ubistvo

- Razočarani smo odlukom jer je majka učestvovala u prikrivanju jednog strašnog zločina u kojem je ubijeno dete. Majka ima rumunsko državljanstvo i nisu joj oduzete putne isprave, te mislimo da će pobeći iz Srbije. Ukoliko sutra odluči da pređe granicu, Rumunija je neće izručiti Srbiji jer je zakon te zemlje štiti, pa ni neće odgovarati za Luninu smrt - kaže Jurić.

RepublikaFoto: facebook.com/Dragan Elwin Kidi Puric
Otac ubijene devojčice

Brani majku

Prema rečima našeg izvora, po svemu sudeći, i pravi otac male Lune brani majku devojčice.

- Navodno, on je majku deteta i dočekao po izlasku iz zatvora. Takođe, tražio je i da se potpiše sporazum sa tužilaštvom kako bi Firulovićeva dobila mnogo blažu kaznu od one koja je zaprećena za ovo delo, a to je osam godina za napuštanje nemoćnog lica - priča izvor.

Podsetimo, Zoran Albić brutalno je pretukao pastorku Lunu u noći između 26. i 27. maja ove godine. Kobne večeri osumnjičeni Zoran se, u vidno alkoholisanom stanju, vratio iz provoda s društvom. Kako mu je smetao plač bebe, on je tada brutalno počeo da udara devojčicu sve dok nije prestala da daje znake života. Majka devojčice i osumnjičeni su potom mrtvo dete presvukli i odvezli u Hitnu pomoć rekavši da je devojčica pala s neograđene terase kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading