Ubijeni Bojović imao je jednu želju koja je ispunjena na njegovom grobu

Autor: Srbija danas, Republika

Hronika

20.10.2019

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića, u ulici carice Milice 2003. godine likvidirao je nepoznati napadač. Prema nalazima obdukcije, ubijen je sa 10 hitaca od kojih su ga tri pogodila u glavu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Bojović

Tada je pažnju izazavalo to što je likvidacija "odrađena" na neobičan način. Za razliku od prethodnog perioda kada su sačekuše rađene iz automobila, na semaforu, ova egzekujica je izvršena u sred bela dana, naočigled prolaznika, a ceo događaj zabeležile su i sigurnosne kamere.

Nikola Bojović jednom prilikom, možda i u šali,  je izjavio da bi voleo da mu na grobu Džej otpeva pesmu "Nedelja".

Tako je i bilo. Tog sumornog dana na sahrani ovog mladića, njegov otac, Vuk Bojović, zamolio je poznatog pevača da ispuni poslednju želju njegovog sina.

I dok plač odjekuje grobljem, pevač izgovara sledeće reči: „Dragi moj druž, tvoja reč za mene je bil zapovest. Ljudi, ovo je mnogo teško, al ja to moram da uradim, rekao je pevač, jedva izgovarajući ove reči i otpočeo strofu najtužnije pesme. Svaka reč prisutne je pogađala pravo u srce, o čemu svedoče brojni uzdasi, kuknjava i plač.

RepublikaFoto: facebook.com/Dzej Ramadanovski
Džej Ramadanovski

Ubica koji je 29.04.2013 god, ujutru likvidirao Nikolu bio je maskiran kačketom i kragnom prsluka, pa nijedan snimak sa kamera u Ulici carice Milice nije pomogao u identifikaciji, niti da je imao saučesnika.

- Na snimcima se vidi kako ubica prilazi Nikoli, vadi pištolj iz džepa, nišani i puca. Najpre jedan, pa drugi hitac - ukupno 15, od kojih su Nikolu tri pogodila u glavu, a sedam u telo - kaže izvor iz MUP Srbije.

Ubica je, po rečima očevidaca, zatim otrčao sa mesta zločina. Policija sumnja i da je ubica Nikolu pratio od izlaska iz stana u Ulici Koče kapetana, odakle je krenuo u posetu ocu Vuku. Pucao je naočigled brojnih prolaznika. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading