Požar u krugu fabrike Nova Srbijanka i dalje tinja, vatrogasci celu noć gasili!

Autor: kurir.rs

Hronika

18.10.2019

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki požar, koji je u četvrtak popodne izbio u fabrici "Nova Srbijanka", sinoć je posle višečasovne interevencije valjevskih vatrogasaca lokalizovan, međutim, još nije ugašen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako nam je potvrđeno u Vatrogasnoj službi, vatrogasci su čitave noći bili na licu mesta, gde se i sada nalaze, jer vatra nije u potpunosti ugašena.

Hala u kojoj je izbio požar ima oko 10.000 kvadrata , a valjevski vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar, koji se nije proširio na druge objekte, međutim vatra još uvek nije ugašena, niti vatrogasna služba može da da procenu kada će se to dogoditi. Tokom intervencije, na sreću, niko nije povređen.

Do požara je došlo u četvrtak u popodnevnim satima, kada su radnici beogradske firme "Ovčar-Kabla", brenerima sekli metalne cevi, nakon čega je došlo do varničenja. Vatra je najpre zahvatila termoizolacioni materijal u mašinskoj hali, a potom se proširila na krov i samu halu.

Kako saznajemo, doskorašnji stečajni upravnik "Nove Srbijanke" dao je odobrenje ovoj beogradskoj firmi, čiji zadatak je bio da uklone otpadni materijal.

Inače, "Novu Srbijanku" iz stečaja ove sedmice za 288 miliona dinara je kupilo valjevsko preduzeće "Europrom".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading