(ŠOK VIDEO) Maskirani lopovi iz Štedionice izneli džak pun para! Filmska pljačka snimljena u Subotici

Autor: Republika, Kurir

Hronika

18.10.2019

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrežirana pljačka dogodila se u sredu ujutru u Banci Poštanskoj štedionici u Subotici.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

- Čuo se i pucanj, kao da je bilo iz pištolja... Bilo je munjevito kao na filmu - opisao je u sredu jedan od prolaznika koji se u čudu i neverici našao nedaleko od mesta pljačke.

Nije poznato da li su i pljačkaši bili upoznati, da je inače ta ulica pod kamerama, jer je tu lociran veći broj zlatara, a nedaleko od Poštanske štedionice je i kladionica.

Očevici kažu da je na licu mesta viđen automobil sa italijanskim registarskim tablicama.

Kako se nezvanično saznaje, od stresa je pozlilo ženi u Štedionici, a kasnije je od stresa loše bilo i radniku obezbeđenja kojem je otet džak sa novcem. Niko nije na sreću povređen, iako su hici ispaljeni iz oružja, a nezvanično se tvrdi, da su obojica razbojnika bili naoružani i pucali su prilikom bekstva.

Očevici takođe navode da je jedan od pljačkaša čuvao stražu na vratima, nije ulazio u štedionicu, ali je na vratima zapucao u vazduh, pre nego što je od radnika štedionice oteo džak u kome se nalazi novac.

Pretpostavlja se da je ukradeno oko milion evra, nezvanično je potvrđeno za Kurir, a oba pljačkaša su pobegla u nepoznatom pravcu i policija intenzivno za njima traga. Jedan od pljačkaša imao je na sebi kožnu jaknu sa natpisom obezbeđenje, a na glavi je nosio masku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snimak sa nadzorne kamere oružane pljačke Poštanke štedionice u sredu, 16. oktobra.

A post shared by Subotica.com (@wwwsuboticacom) on Oct 18, 2019 at 12:09am PDT

 

Sticajem okolnosti, kako se saznaje radnik JKP "Parking", inkasant koji naplaćuje parking u ulici Dimitrija Tucovića, neposredno pre pljačke je fotografisao automobil italijanskih registarskih oznaka, pa građani veruju da će se pljačkaši po tom detalju ipak pronaći. Taj radnik je policiji i predao fotografiju automobila koji je slikao.

- Automobil je bio prazan kada je slikan, ali su očevici kažu videli da vozač i i još jedna maskirana muška osoba munjevitom brzinom uleteli u taj slikani automobil, a jedan od njih uprtio je džak na leđa - prepričavaju očevici.

Iako je novac u Poštanskoj štedionici osiguran, i štediše neće pretrpeti štetu, građani i ovaj slučaj pljačke povezuju sa bezbednošću u Subotici, posebno što se još jedna pljačka dogodila usred bela dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Žika

18.10.2019 09:05

Obezbedjenje treba da bude opreznije. Oni se ponašaju kao da prenose stare novine.