OPUSTOŠILI NJIVE: Uništeno 96 tona nelegalnog duvana!

Autor: Agencije, Republika

Hronika

19.09.2017

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je, u prethodnih mesec dana, identifikovala ukupno 48 hektara ilegalnog zasada duvana i direktno na njivama uništila oko 96 tona duvana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srbija uspešna u zapleni

Kako se navodi u saopštenju, to je direktna posledica rada Radne grupe za borbu protiv krijumčarenja duvana, kojoj predsedava direktor policije Vladimir Rebić.

Radna grupa je uvela novi način otkrivanja nelegalnih zasada duvana uz pomoć snimanja terena specijalnim kamerama sa satelita, koje detektuju specifičan hlorofil koji ispušta biljka duvan.

Tako je u okolini Pančeva, Sremske Mitrovice i Šapca identifikovano više parcela sa ilegalnim zasadom duvana površine 48 hektara, pri čemu je na njivi uništeno 96 tona duvana.

- Ovaj rezultat značajan je iz razloga što je količina uništenog duvana ekvivalentna količini duvana koju su nadležne službe, a pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova, velikim angažovanjem resursa i operativnim radom zaplenile u periodu od januara do avgusta ove godine - navodi se u saopštenju.

Takođe se podseća da je za prvih osam meseci ove godine MUP zaplenio, u oko 600 slučajeva, oko 173.000 boksova cigareta, oko 13 tona rezanog duvana i oko 97 tona duvana u listu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading