Mlad život ugašen u trenutku zbog pijanog vozača: Ovo je Damjan koji je nastradao u saobraćajci kod Loznice

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

12.10.2019

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damjan R. (17) iz Klubaca kod Loznice, poginuo je u subotu, sat posle ponoći, kada je na njega na putu u Lipničkom šoru, naleteo automobil "pežo 307", kojim je upravljao Željko M. (28), koji je u tom trenutku imao 2,32 promila alkohola u krvi.

RepublikaFoto: facebook.com/Miodrag Damnjanovic
Damjan R.

U momentu nesreće tinejdžer je, sa još dvojicom drugara i vršnjaka Boškom L. i Stefanom G, išao magistralnim putem. Kretali su se kolovozom, jer na tom delu puta nema trotoara, a za sada nije poznato kako je došlo do nesreće, odnosno kojom brzinom je vozio Željko M.

Veruje se međutim, da je upravo alkohol jedan od uzroka nesreće, jer vozač Željko M. nije na putu uočio mladiće, te je jednog svu trojicu mladića udario. Od siline udarca branikom, koji je otpao usled udara, Damjan R. je, pretpostavlja se, pao na haubu vozila, zatim na šoferšajbnu, nakon čega je pao na kolovoz.

Prema nepotvrđenim informacijama, vozač Željko M. se posle udesa udaljio sa mesta nesreće, ali se uskoro vratio.

 

 

Damjanovi povređeni drugovi Boško L. i Stefan G. su prevezeni u bolnicu, gde im je ukazana lekarska pomoć. Boško L. je posle ukazane medicinske pomoći pušten kući, dok je Stefan G. zadržan na bolničkom lečenju.

Osumnjičenom vozaču je odmah posle privođenja urađen alko-test koji je pokazao da u tom trenutku ima 2,32 promila alkohola u krvi, što se tretira kao teško pijanstvo.

Po nalogu dežurnog tužioca, odmah mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Posle isteka mere zadržavanja, sledi privođenje dežurnom tužiocu, koji će odlučiti da li će, za Željka M, zatražiti pritvor od sudije za predhodni postupak nadležnog suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading