UŽAS U ARANĐELOVCU: Autobus pun penzionera udario u kapiju Starog zdanja!

Autor: kurir.rs

Hronika

12.10.2019

14:04 >> 14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autobus iz Kruševca, pre sat vremena udario je u kapiju koja se nalazi na ulazu u Staro zdanje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ilustracija

 U saobraćajnoj nesreći koja se danas pre podne dogodila na ulazu u Staro zdanje, autobus kruševačkih registarskih oznaka prevozio je ekskurziju sa penzionerima, i osim materijalne štete nema povređenih, potvrđeno nam je u kragujevačkom MUP-u .

Inače, saobraćajna nesreća izazvala je totalni kolaps u gradu, a policija je stabilizovala stanje oko 14 sati kada je završen uviđaj.

Sa sada nema vesti o materijalnoj šteti, s obzirom da se radi o starom istorijskom spomeniku, u okviru "Starog zdanja” čija je izgradnja završena je 1872. godine, ima status kulturno-istorijskog spomenika i pod zaštitom je države. Jedan je od najlepših primera arhitekture srpskog romantizma koji je projektovao minhenski đak Kosta Šreplović i prvobitno je bio namenjen za Narodnu skupštinu Srbije.

Knez Mihailo Obrenović 1859.godine počeo je njegovu gradnju. Na licu mesta ostao je autobus i čeka se mehanizacija koja će obezbediti da ne padne deo kapije, pošto je beton vidljivo napukao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading