Nezapamćen napad u KBC Bežanijska kosa: Član OVE sekte davio i šutirao doktorku pred pacijentima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak incident obeležio je jučerašnji dan u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa! Prema nezvaničnim informacijama, oko 16 časova na koronarnom odeljenju muškarac A. P. (40) je fizički napao doktorku kardiologa i nanelo joj lakše telesne povrede.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Kako Srpski telegraf saznaje, nesrećnu lekarku je napao sin jedne pacijentkinje. On je došao u posetu majci, a problem je nastao onog trenutka kada je napadačeva majka trebalo da primi infuziju. Sin je najpre tražio i na silu pokušao da izvuče braunilu iz staričine ruke. Potom je planuo i najpre počeo da verbalno napada lekarku, a nedugo zatim, kao pomahnitao, uhvatio je doktorku za kosu i počeo da je čupa, a potom ju je uhvatio i za vrat i počeo da je davi. Ona je pala, a A. P. ju je vukao po podu. Celom događaju prisustvovali su i drugi pacijenti, koji su prvo bili šokirani zbog ovih nemilih scena, iako u lošem zdravstvenom stanju, stali u odbranu svoje lekarke. Napadač je na kraju pustio doktorku, ali pre nego što je pobegao, zapretio je doktorki da će se vratiti.

- Bilo je strašno. Nismo mogli da verujemo da neko može tako da reaguje zbog toga što lekarka hoće da pomogne njegovoj majci. Ne znam šta da kažem, dobro je da doktorka nije teže povređena - rekao je jedan od očevidaca ovog nezapamćenog čina u KBC Bežanijska kosa.

Doktorku od težih povreda spasli pacijenti koji su bili tu u trenutku napada

Policija koja je odmah obaveštena o ovom incidentu vrlo brzo je došla u bolnicu, ispitala svedoke, a potom se dala u potragu za napadačem. Sumnja se da je A. P. pripadnik sekte Jehovini svedoci, jer, po njihovom učenju, pripadnici te verske zajednice ne smeju da primaju krv niti bilo šta u krvotok jer smatraju da u krvi leži duša. Policajci su odmah krenuli u potragu za njim. Najpre su ga tražili na adresi na kojoj je prijavljen, ali ga tamo nije bilo. Međutim, u toku večeri A. P. je pronađen i priveden. Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati, a odgovaraće pred Trećim tužilaštvom.

Ko su Jehovini svedoci

Jehovini svedoci su jedna od najbrojnijih, najrasprostranjenijih i najdisciplinovanijih verskih organizacija u svetu, a prema procenama, danas imaju oko 20 miliona pripadnika, a sedište im je u Bruklinu u Njujorku. Iako za sebe tvrde da nisu sektaši, njihovo učenje se u potpunosti razlikuje od hrišćanskog, pre svega po tome jer tvrde da Isus Hrist uopšte nije razapet, već obešen, a da Hristova majka nije Bogorodica. Ne poštuju krst i ne slave nikakve praznike, pa čak ni dečje rođendane.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading