Prošlo je tačno 3 godine! Radenkov otac očajan: Do smrti ću tražiti krivca za smrt sina

Autor: telegraf.rs

Hronika

09.10.2019

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tri godine umro je osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice. Dečak je polomio ruku, a umro je od gangrene. Ni posle tri godine niko nije odgovarao za smrt deteta.

RepublikaFoto: facebook.com/Slavko Drko Jerotic
Radenko NIkodinović

- Tog 2. oktobra pozvala me je supruga i rekla da je Rade pao sa tobogana i da je verovatno polomio ruku. Odmah sam ga odveo u lozničku bolnicu. Ortoped Dobrivoje Bojanić pregledao je Radeta i nije prošlo ni tri minuta, a Radetu je nameštena ruka i odmah stavljen gips. Prepisao nam je injekcije i poslao nas kući - priseća se tog dana za Milan Nikodinović, Radenkov tata.

Komplikacije i temperatura javile se se već iste večeri, lečenje je nastavljeno u Beogradu, ali dečak je izgubio bitku šest dana kasnije. Kada je Radenko sahranjen, porodica Nikodinović krenula je u borbu za pravdu, da saznaju ko je kriv za smrt njihovog sina. Za ove tri godine izmenjali su se nalazi, menjale su se sudije, iskazi, 30 lekara i medicinskog osoblja je ispitano. Sudije iz Loznice su odbijale Radetov slučaj, na kraju je slučaj preuzeo sud u Šapcu, ali je pre nekoliko dana čak i u ovom gradu promenjen sudija...

- Ne bi me čudilo da dođe do zastarenja - kaže Milan, koji svakog dana odlazi na grob svog deteta, gde mu je napravio kućicu, u kojoj su sve Radenkove stvari i igračke, ali poručuje da će se za pravdu boriti do smrti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading