Divlja sukob "kavčana" i "škaljaraca" u Spužu: Kašćelana gađali jajima, a Vukotiću spremaju doček!

Autor:

Hronika

06.10.2019

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija incidenata u najvećem crnogorskom zatvoru zadaje glavobolju vlastima, a najgore tek dolazi jer Spuž treba da "ugosti" još jednog opasnog igrača. Jovicu Vukotića (38), vođu "škaljaraca", koji služi zatvorsku kaznu u Srbiji zbog falsifikovanja isprava, srpske vlasti odlučile su da izruče Crnoj Gori.

RepublikaFoto: www.facebook.com/mafija ne prasta/youtube.com/Vijesti.me
Jovica Vukotić i Slobodan Kašćelan

Zatvorski čuvari i ovako teško izlaze na kraj sa pritvorenicima, a najgore ih tek čeka jer će i Vukotića morati da izoluju, s obzirom na to da je njegova porodica jedna od glavnih meta "kavačkog klana".

- Vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan (53) od dolaska se nalazi u posebnoj ćeliji iz bezbednosnih razloga, ali ga drugi zatvorenici, bliski "škaljarskom klanu", vrebaju non-stop. Poslednji incident dogodio se nedavno, prilikom šetnje, kada je neko sa prozora ćelije pozvao Kašćelana, a kada je on prišao, zatvorenici su počeli da ga gađaju dezodoransima i drugim predmetima koje mogu da drže u ćelijama. Ka vođi "kavčana" poletela su i jaja, što je bila simbolična poruka - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Zatvor Spuž

Iako stražari čuvaju Kašćelana, članovi suparničke, kotorske ekipe koji robijaju u najvećem crnogorskom zatvoru odmah su znali ko im se pridružio.

Prilikom šetnje, ka Kašćelanu su sa prozora ćelije poletele flaše dezodoransa

- Od prvog dana kada je isporučen, zatvorenici koji su bliski "škaljarcima" stavili su mu do znanja da znaju gde je i šta će mu uraditi ako uspeju da dođu do njega. U prvom incidentu "škaljarci" su mu došli pod prozor i prozivali ga, a jedan od njih je i gađao prozor. Ako mogu da dođu do njega, pokušaće i da ga likvidiraju - kaže izvor.

Inače, u istom zatvoru se nalazi i "škaljarac" Milić Šaković zvani Minja (31), koji je takođe smešten u posebnu ćeliju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čuvara hoće živog da spale

Ivan Vujović iz Podgorice, koji služi zatvorsku kaznu zbog ubistva, pretio je zatvorskom čuvaru da će ga živog spaliti. U pitanju je izuzetno nasilna osoba. Osuđen je na 14,5 godina za ubistvo, ali je pobegao iz bjelopoljskog zatvora. Uhapšen je u Srbiji, gde je takođe pucao u čoveka, a potom je izručen Crnoj Gori, gde je dobio još tri godine zbog bekstva.

- Zbog mržnje među članovima zaraćenih klanova i velikog broja zatvorenika u Spužu koji su povezani sa jednim ili drugim klanom, često dolazi do tuča, a zatvorenici završe u samici zbog kršenja discipline - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, Kotoranin Dalibor Đurić ubijen je hicem iz snajpera u septembru 2016. dok je šetao zatvorskim krugom. Njega je crnogorska policija označila kao člana "škaljarskog klana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading