Tri bizarne smrti radnika za svega tri dana: Vrata peći mu smrskala glavu!

Autor:

Hronika

03.10.2019

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša Belić (53) iz Prokuplja stradao je tokom noći u ciglani u prokupačkom selu Mala Plana, kada su mu vrata od peći prignječila glavu!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ljubiša Belić

Do nesreće je došlo prošle noći, pola sata nakon ponoći. Kako saznajemo, Ljubiša je bio u proizvodnom pogonu kada su se pokvarila vrata od peći. Kako bi ih popravio, proturio je glavu kroz njih da vidi o čemu je reč. U tom trenutku, vrata su počela da se zatvaraju i preklještila su mu glavu. Dežurni lekar, nažalost, mogao je samo da konstatuje smrt.

Istraga u toku

- Ljubiša je bio zaposlen kao pekač baš na tom poslu. Tu je radio punih 30 godina i bio je iskusan radnik. Kako se to desilo, stvarno niko ne zna. Ova tragedija nas je sve šokirala - kazao nam je jedan od zaposlenih u ciglani.

Kolege imaju samo reči hvale za Ljubišu. On je kao pekač stalno bio tu, ispred pećnice. Iako težak posao, nikada se nije žalio, a njegova plata bila je osnova za porodicu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Iz nekog razloga vrata na peći su se zaglavila i on je proturio glavu kako bi video da nije nešto zakočilo peć iznutra - objašnjava sagovornik.

O ovom nesrećnom slučaju obaveštena je i nadležna inspekcija, koja će ispitati sve okolnosti pod kojim je došlo do tragedije.

Tri dana ranije u kamenolomu kod Negotina Miloš Đukić upao u drobilicu za kamen

Samo tri dana ranije na radnom mestu u isto tako bizarnoj nesreći stradao je Miloš Đukić (31) iz Ljiga. On je u kamenolomu Smiljkova glava, nadomak Negotina, pod još nerazjašnjenim okolnostima, upao u drobilicu za kamen i na mestu ostao mrtav.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Miloš Đukić

Kolege u šoku

Nesreća se dogodila u ponedeljak, 30. septembra. Kako su potvrdile Miloševa kolege, u tom trenutku još nisu krenuli sa eksploatacijom kamena, već je svako od njih pripremao svoje mašine za rad. Đukićev bager je bio na etaži na platou.

Upao u kombajn dok je brao kukuruz!

Milan Z. (53) stradao je na njivi tokom branja kukuruza u ataru sela Crepaja u Južnobanatskom okrugu. On je pod još neutvrđenim okolnostima iznenada upao u kombajn dok je brao kukuruz i na mestu ostao mrtav.

- Mašina je bila ugašena, a njega nigde nije bilo. Mislili smo da je otišao u toalet, ali kako se nije pojavio, pozvali smo ga motorolom. Zvuk se začuo na traci drobilice, gde je ležalo njegovo beživotno telo - kažu radnici u kamenolomu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading