Presvukli mrtvo dete (2), odveli je u bolnicu, pa rekli da je pala sa terase! Očuhu monstrumu iz Negotina preti 40 godina robije, oglasio se i Jurić

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

01.10.2019

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istragom u slučaju ubistva dvogodišnje devojčice Lune R. iz Negotina utvrđeno je da je očuh Zoran Albić dete tukao po glavi do smrti, dok je njena majka Vesna Firulović posmatrala stravičan zločin.

RepublikaFoto: Facebook
Zoran Albić tukao devojčicu do smrti

Istraga protiv Zorana Albića i Vesne Firulović, koji se sumnjiče da su u maju ove godine usmrtili devojčicu, privodi se kraju u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Tako je juče postupajući zamenik tužioca pozvao ponovo da se izjasne osumnjičeni na sve dokaze koje je tužilaštvo prikupilo tokom istrage.

Igor Jurić: Žao mi je što se već ne primenjuje doživotna kazna

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" i otac mučki ubijene devojčice Igor Jurić, kaže da je sve osim maksimalne kazne za očuha monstruma , mala je kazna.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Igor Jurić

- Istraga je pokazala da je "očuh" tukao devojčicu Lunu staru 2,5 godine, do smrti. Branio se da je pala sa terase. Žao mi je što se već ne primenjuje doživotna kazna zatvora. Zastupamo oca na suđenju i sve osim maksimalne kazne za monstruma , mala je kazna - rekao je Jurić.

Kako saznajemo, utvrđeno je da devojčica nije preminula usled pada sa zgrade,več od povreda koje joj je očuh naneo: dete je imalo višestruke povrede glave i temena, prelome nadlaktice.

- U stanu u kojem se zločin desio pronađeni su tragovi krvi koji odgovaraju očuhu. Veštačenjem je utvrđeno da se Zoran Albić rasekao po ruci i njome šamarao devojčicu. Od udaraca koje je nanosio nesrećenom detetu utvrđeno je da je njegova krv liptala na sve strane - ukazuje sagovornik "Blica" upoznat sa slučajem.

Advokatica: Tražimo maksimalnu kaznu

Advokatica oca ubijene devojčice Lune Maja Atanasković rekla je povodom privođenja kraju istrage ubistva da očekuje da se protiv Zorana Albića podigne optužnica za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina, dok za majku deteta Vesnu optužnicu za napuštanje nemoćnog lica za koje preti kazna do osam godina zatvora.

- Očekujem da će i u slučaju Zorana Albića i majke Vesne Firulović tužilaštvo predložiti maksimalnu kaznu zatvora - kaže Maja Atanasković za "Blic".

Rezultati sprovedene istrage ukazali su da su očuh i majka pozvali taksi tek dva sata pošto je devojčica preminula i to nakon što su se presvukli i nakon što su presvukli već mrtvo dete. Zatim su se uputili ka Hitnoj pomoći, gde su tvrdili da je devojčica pala sa terase.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading