U Cirihu uhapšene 3 Srpkinje koje su držale ilegalnu lekarsku ordinaciju

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

29.09.2019

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri žene iz Srbije ilegalno su držale lekarsku ordinaciju u Cirihu. One su uhvaćene baš pre nego št su htele da obave kozmetički tretman.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U mestu Adlikon pored Regensdorfa (ciriški kanton), policija je u petak upala u ordinaciju dok se "doktorka" upravo spremala sa da injekciju mušteriji.

Istraga je dovela do saznanja da je ordinacija bila u privatnom stanu. Žene su starosti od 41 do 53 godine, koje su sve državljanke Srbije, a u Švajcarskoj su ilegalno. Ordinaciju su držale bez neophodnih papira.

Policija je u stanu otkrila i sobu koja je bila namenjena intervencijama. U njoj je trio izvodio kozmetičke i medicinske tretmane.

Ni "doktorka" ni njene dve asistentkinje nisu imale licencu neophodnu za davanje injekcija i ubrizgavanje bilo kakvih preparata, kao ni dozvolu za rad.

Srpkinje su uhapšene i odvedene pred tužioca.

Kako se navodi u komentarima na ovu vest, ovo nije izolovan slučaj, jer ima mnogo ljudi koji u Švajcarskoj rade ilegalno, u građevini, hotelijerstvu ili na poslovima održavanja domaćinstava i da je potrebno mnogo više kontrole i angažovanja države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading