TROJE MALIŠANA POGINULO U SNU: Potresni detalji tragedije kod Bača

Autor:

Hronika

17.09.2017

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani sela Vajska nadomak Bača i dalje su u šoku nakon nezapamćenje tragedije u kojoj je život izgubilo troje dece - četvorogodišnja Nikolina, dvogodišnji Nikola i osmomesečna Isidora.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Televizija Vojvodine
Vatrogasci brzo stigli ali mališanima nije bilo pomoći

Mališani su stradali prekjuče u požaru koji je progutao njihovu trošnu kuću u Štrosmajerovoj ulici dok je majka Marija (24) bila u bašti, a otac Zoran Ramadan (43) na poslu.

Sami u kući

Požar je izbio oko pola devet ujutru, dok su deca bila u kući sama.

Prema rečima meštana, majka je iskoristila trenutak dok su deca spavala da izađe i nahrani živinu.

Međutim, u jednom momentu je iz kuće počeo da izbija dim, a iako su komšije odmah reagovale, požar je neverovatnom brzinom zahvatio čitavu kuću.

- Čim je saznao za požar, otac je dojurio iz sela biciklom, ali se do tada vatra već rasplamsala. On je pokušao da uđe u kuću razbivši prozor, ali je u tom trenutku, usled dotoka kiseonika, vatra pokuljala kroz prozor, te nije uspeo da uđe i spase svoju decu. Nedajbože nikome - pričaju komšije u neverici, navodeći da se radi o veoma vrednoj porodici i velikoj tragediji za sve njih.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Televizija Vojvodine
Policija i vatrogasci na mestu tragedije

Dok je bio na poslu u selu, vest o tragediji došla je i do ujaka nastradalih mališana Miodraga Stefanovića (32). Čim je čuo da gori kuća njegove sestre, odmah je došao na lice mesta i zatekao užasan prizor.

- Kad sam stigao, kuća je bila sva u plamenu. Vatra i dim su kuljali iz prozora s krova. Sve je izgorelo za tren oka. Deca su sama bila u kući, spavala su. A sestra kad je stigla, nije mogla da im pomogne, sve je bilo u plamenu - rekao je on novinarima.

Podstanari

Ramadanovi su siromašna porodica, ali kako pričaju meštani, složna i pristojna. U kraj gde ih je sustigla tragedija doselili su pre godinu dana i u toj kući su bili podstanari.

Zoran povremeno radi kod preduzetnika u selu i svi ga hvale kao uzornog oca i vrednog čoveka i domaćina.

Majka Marija je nezaposlena.

Za nju kažu da je veoma tiha žena, pažljiva komšinica i da su joj deca uvek bila uredna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading