Leš potpuno unakažen bio zamršen u konopcima splava! Telo Romića izvukli pripadnici Žandarmerije

Autor:

Hronika

27.09.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ronioci Žandarmerije pronašli su u petak ujutru telo Roberta Romića (41), koga su na Zemunskom keju, u blizini hotela "Jugoslavija", u noći između utorka i srede zverski mučila i pretukla, a potom ubacila u Dunav trojica osumnjičenih Miroslav Mrkić (52), Slobodan Kovrlija (37) i Marko Ivković (26).

RepublikaFoto: facebook.com/Roberto Romić/TV PINK/Printscreen
Telo Romića su izvukli pripadnici Žandarmerije

- Policija je još od srede tražila telo nesrećnog čoveka, krstarila je celim potezom Dunava od hotela "Jugoslavija" pa skoro kilometar nizvodno, ali bez uspeha. U petak je nastavljena potraga i patrola je sa čamca ugledala telo zapetljano u konopce splava koji se nalazi samo desetak metara od mesta gde je nesrećni čovek bačen u reku - kaže izvor iz policije.

Leš je izvučen na obalu i prevezen na Institut za sudsku medicinu, gde treba da bude utvrđen tačan uzrok smrti, kao i da li je Roberto još bio živ kada su ga napadači bacili u reku. - Na telu su bile vidljive strašne povrede, podlivi, modrice, ruke i noge su bile izlomljene. Ko god ga je mučio i tukao, radio je to dugo i nemilosrdno - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Sam zločin se dogodio kod pontona Turističke organizacije Beograda, oko koga se nalaze brojni splavovi, tako da je pravo čudo kako neko nije naišao i prekinuo iživljavanje. - Kada smo tog jutra došli na pecanje, videli smo mnogo krvi na sve strane. Posle sam čuo da je taj nesrećnik zvao upomoć i da je čak jedan od čuvara obližnjeg splava čuo da se nešto dešava. Najverovatnije je i pozvao policiju, ali je bilo kasno. Na tom pontonu se okupljaju klošari. To jutro smo našli dve kese sa hranom i flašu sa vodom - kaže jedan Zemunac koji redovno dolazi na kej.

Na telu su bile vidljive strašne povrede, podlivi, modrice, a ruke i noge su bile izlomljene

Po njegovim rečima, to nije prvi put da beskućnici koji se tu okupljaju, prave nevolje.

- Razlupali su ceo taj ponton, noću tu spavaju i piju, ponekad se i posvađaju. Ujutru se raziđu, ali se svake noći vraćaju. Česte su svađe, pa i tuče, ali ovako nešto niko nije očekivao - kaže ovaj Zemunac.

RepublikaFoto: facebook.com/Miroslav Mikic
Miroslav Mikić

Najstariji od osumnjičenih, Miroslav Mikić, stari je znanac policije. U pitanju je nasilna osoba koja je osuđivana za mnoga dela, ali i za ubistvo. Prvi put je završio u popravnom domu sa 16 godina i veći deo života proveo je iza rešetaka.

Surov svet beskućnika

Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, život beskućnika u kombinaciji sa alkoholom često je uzrok brutalnog nasilja.

- To su često ljudi koji su svakodnevno u dodiru sa nasiljem i u ovom slučaju je možda najstariji hteo da uspostavi hijerarhiju. Njima je često svejedno da li su u zatvoru ili na slobodi, čak im je život na neki način sigurniji iza rešetaka jer ne moraju svaki dan da se bore za hranu i krov nad glavom. Sve to zajedno sa alkoholom može dovesti do stravičnih posledica - kaže Nikolić.

- Prema prvim informacijama iz istrage, do sukoba među njima došlo je zato što su svi u jednom trenutku bili u odnosu sa istom devojkom. Najnasilniji i najstariji od njih, Miroslav Mikić, organizovao je dvojicu saučesnika da napadnu Romića. Moguće je da cela priča ima veze i sa narkoticima i da je to jedan od motiva ovog surovog zločina - dodaje sagovornik iz istrage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading