Viši sud odlučio: Srbija izručuje Crnoj Gori VOĐU "ŠKALJARACA"!

Autor: blic.rs

Hronika

27.09.2019

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivično vanpretesno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje da se Jovan Vukotić, vođa "škaljarskog" klana, izruči Crnoj Gori.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Vukotić će biti izručen pravosudnim organima Crne Gore radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na ovo rešenje Apelacioni sud ima pravo žalbe u roku od tri dana.

Vukotić je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

U pritvoru u Beogradu je od septembra 2018. godine, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine.

On je 10. septembra 2018. bio uhapšen u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Vukotić je označen kao vođa ozloglašenog "škaljarskog" klana koji godinama ratuje sa "kavačima" i u tom ratu do sada je život izgubilo oko 40 ljudi. Jedna od žrtava jezivih obračuna je i Vukotićev otac Vesko Vukotić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading