PANIKA U NIŠU! Staford upao u školsko dvorište i povredio troje đaka!

Autor: blic.rs

Hronika

27.09.2019

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje učenika Osnovne škole "Njegoš" u Nišu, uzrasta od 5. do 8. razreda, povređeno je jutros oko 9 sati i 20 minuta nakon što ih je povredio pas rase staford koji je na velikom odmoru utrčao u školsko dvorište.

RepublikaFoto: youtube.com/nebojsa lazic
Foto: Ilustracija

Prema podacima Hitne pomoći koja je zbrinula decu, jedan učenik ima ogrebotinu na leđima, drugi ima hematom na potkolenici, a treća učenica nagnječenje malog prsta. Deca nisu ujedena, sve povrede su ocenjene kao lake, ali su pretrpela šok.

Teže posledice sprečio je direktor škole Bojan Krstić koji je kaišem od pantalona uhvatio psa.

- Mlađi pas rase staford, star između jedne i dve godine koji je bio bez povoca i kontrole, utrčao je u školsko dvorište u vreme velikog odmora. Jedan od učenika koji je trčao za užinu ima povredu na leđima jer ga je verovatno pas stigao sa leđa. Bilo je mnogo dece u dvorištu, dežurni je odmah uveo decu, ali je pas pas krenuo u školsku zgradu gde sam ga je uhvatio. Prošao je pored dežurnog koji se izlagao opasnosti pokušavajući da ga uhvati rukama, ali pošto pas nije imao povodac nije imao za šta da ga uhvati. Izlaganjem opasnosti kurira i mene sprečili smo veći incident i uhvatili smo ga kaišem od pantalona - priča direktor Krstić.

On kaže da pas nije bio agresivan, ali mu nije mesto u školskom dvorištu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Pas nije lajao, nije režao, mahao je repom, ali mu nije mesto tu, u školi. Nije regaovao ni na mamljenje ni na nuđenje hrane, sve smo pokušali da ga primirimo. On nije režao, skakao je da se igra, ali dovoljno da napravi paniku. Jedini način da ga sprečimo bio je da ga uhvatimo kaišem od pantalona. Ja sam skinuo kaiš sa pantalona, napravili smo omču i uhvatili ga. Kurir ga je potom odveo do veterinarske stanice gde je utvrđeno da je pas čipovan pa je pronađen i vlasnik koji je dao izjavu policiji i Komunalnoj policiji - kaže Krstić i dodaje da je o incidentu obaveštena i Školska uprava.

Krstić ističe da su na ulazu u školu istaknuti znakovi zabrane uvođenja pasa, ali da nesavesni vlasnici to ne poštuju.

- Mi na svakoj kapiji imamo veliki znak da je zabranjeno uvođenje životinja, ali na nesavesne vlasnike, kada pas otinut sa povoca nekontrolisano šeta naseljem, ne možemo da utičemo. Kao škola još jednom šaljemo apel vlasnicima pasa da svoje životinje i ljubimce, posebno one opasne, drže pod kontrolom - kaže Krstić.

U Komunalnoj miliciji grada NIša kažu da je protiv vlasnika psa podneta prekršajna prijava.

- Vlasniku psa je izdat prekršajni nalog na iznos od 6.000 dinara jer je psa bez povoca pustio u školsko dvorište. Podsećamo građane da je unutar dvorišta i u blizini predškolskih i školskih ustanova tokom 24 časa zabranjeno puštanje pasa. Apelujemo na sve vlasnike pasa da iz razloga bezbednosti poštuju propise - kaže načelnik Komunalne milicije Niša Milan Đorđević.

U niškoj policiji kažu da će izveštaj o inicidentu biti prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu.

Đaci lakše povređeni, ali pod stresom

U Hitnoj pomoći kažu da su deca povređena lakše i da su ih po ukazanoj pomoći prevezli do Dečje interne klinike.

- Jedan dečak ima ogrebotinu na leđima. Reč je o povredi površinskog sloja kože. Drugo dečak ima hematom na natkolenici a devojčica povredu malog prsta na šaci, verovatno nagnječenjem. Ne radi se o ujedima i sve povrede su lake, ali su svi bili pod stresom. Prevezeni su do Dečje interne klinike na dalje preglede, kažu u dežurnoj služni Hitne pomoći u Nišu. Prema poslednjim informacijama, u KC Niš je prevezeno četvoro đaka, ali kod jednog nisu ustanovljene povrede. Deca su puštena na kućno lečenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading