Stevica iz Kikinde SIMULIRAO ODNOS SA ROTVAJLEROM, ali ga sud OSLOBODIO: Posle IZLOMIO drugog momka i dobio 10 meseci zatvora

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

27.09.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stevica Petkov (20) iz Kikinde, prvostepenom presudom Osnovnog suda osuđen je na 10 meseci bezuslovnog zatvora zbog nanošenja teških telesnih povrede sugrađaninu Aleksandru Stokiću (21) dok je oslobođen optužbi da je počinio krivično delo mučenje i zlostavljanje životinja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Petkov se prošlog leta našao u žiži javnosti, nakon uznemirujućih fotografija i snimaka. Podsetimo, Petkov je na svom Instagram profilu podelio nečiju sliku obešene mačke, koja je u međuvremu spasena i odneta vlasniku.

Potom je Fondacija "Levijatan" objavila video na kom se vidi kako mladić simulira seks sa rotvajlerom. U objedinjenom postupku, Petkov se teretio i da je počinio krivično delo nanošenje teške telesne povrede na štetu Stokića, sa kojim se sukobio 4. avgusta prošle godine i naneo mu višestruke telesne povrede, prelom jagodične kosti i čeonog dela vilične.

Ni pravna zastupnica oštećenog mladića, advokatica Aleksandra Ilić, nije zadovoljna izrečenom zatvorskom kaznom, ali ni oslobađajućom presudom za krivično delo mučenje i zlostavljanje životinja.

Sud ne reaguje na vršnjačko nasilje 

- Želim da javnost podsetim da je FB nalog Fondacija “Levijatan” zbog snimka Petkova sa rotvajlerom mesec dana bio suspedovan, jer je snimak okarakterisan kao uznemirujući sadržaj za javnost. Osnovni sud u Kikindi pokazao je da mi ne pripadamo ostatku sveta jer je ponašanje Petkova okarakterisao kao potpuno regularno i društveno prihvatljivo. Pitam sud, sve institucije i naše društvo da li je moguće da u situaciji eskalacije vršnjačkog nasilja, dok ostatak sveta ovakve stvari osuđuje i kažnjava, kikindski sud oslobađa onog ko to čini - izričita je Ilić.

Postupajuća sudija objavila je danas odluku, dok će obrazloženje presude punomoćnici dobiti u pismenoj formi:

- Smatram da je zatvorska kazna trebalo da bude veća, s obzirom na način izvršenja i okolnosti koje su se desile. Sudija je napravila kompromis, a oslobodila Petkova optužbi koje se odnose na mučenje životinja. Po meni, nije bilo osnova da se donese oslobađajuća presuda. Mi nemamo pravo žalbe na presudu. Na kikindskom Osnovnom javnom tužilaštvu je da uloži žalbu na celokupnu presudu. Tužilaštvo smatra da je dokazano sve što je optužnim predlogom okrivljenom stavljeno na teret - izjavio je Miodrag Marićević, pravni zastupnik oštećenog mladića.

Advokat Milan Alanović, branilac Stevice Petkova, ovako je prokomentarisao izrečenu presudu:

-Možda je sud napravio kompromis koji nije u ovom trenutku ni dobar, a po meni, ni pravičan. Činjenica je da je Petkov osuđen na desetomesečnu kaznu zatvora zbog nanošenja teške telesne povrede. Mislim da je prestrogo kažnjen jer se radi o momku koji nikada ranije nije osuđivan. U odnosu na drugi deo optužnice, navodno mučenje i zlostavljanje životinja, koje se nikada i nije desilo, mislim da je sud pravilno procenio. Očekujem da nadležno tužilaštvo podnese žalbu, kao što ćemo i mi izjaviti žalbu u odnosu na presudu - saopštio je Alanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading