Đaka zbog neopravdanih isterali iz škole a on se vratio da je zapali

Autor: Blic, Republika

Hronika

26.09.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija iz Požege sumnjiči tinejdžera (18) iz tog mesta da je u petak uveče pokušao da zapali zgradu koju koriste Tehnička škola i Gimnazija "Sveti Sava", dok on to negira.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema nezvaničnim saznanjima koje prenose mediji, radi se o bivšem učeniku Tehničke škole, koji je iz ove obrazovne ustanove izbačen zbog velikog broja neopravdanih izostanaka, a požar koji je mogao da izazove ogromnu materijalnu štetu sprečen je pukom srećom.

U petak oko 23 sata pored škole je prošla patrola polilcije. Policajci su ušli u školsko dvorište i u njegovom delu zaklonjenom sa ulice, u kome se neretko okupljaju korisnici narkotika, primetili da nešto gori. Nedaleko odatle stajao je jedan mladić, potpuno sam. Ispostavilo se da je bio zapaljen najlon kojim je bilo prekriveno 30 tona uglja namenjenog za grejanje škole. Gomila uglja se nalazila desetak metara od krila školske zgrade u kojoj su smešteni kotlarnica i fiskulturna sala. Međutim, policajci nisu videli ko je zapalio vatru, ali su posumnjali na 18-godišnjaka, s obzirom na to da je stajao blizu plamena.

- Da policajci nisu ušli da prekontrolišu ovaj deo dvorišta ugalj bi verovatno planuo i postojala bi velika mogućnost da se vatra proširi na školsku zgradu koja je većim delom montažna - kaže izvor upućen u ovaj događaj.

Na licu mesta obavljen je uviđaj kojim je utvrđeno da se "otvorenim plamenom delovalo na najlon", a na ogradi školskog dvorišta zatečena je i zapaljena reklama jedne firme iz Arilja.

Mladić je mirno podneo privođenje

Mladić je odmah uhapšen i mirno je podneo privođenje. Protiv njega je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi podneta krivična prijava za krivično delo izazvanje opšte opasnosti koja ga tereti da je namerno hteo da izazove požar koji bi ugrozio školu. 

U Tehničkoj školi u Požegi kratko su rekli da znaju da je u školskom dvorištu bilo neke paljevine, da ne znaju ko stoji iza nje i da ne žele ništa da komentarišu dok traje istraga. Prostorije ove ustanove u jednoj smeni koristi Tehnička škola, a u drugoj Gimnazija "Sveti Sava".

- Čuli smo od đaka mlađih razreda da se nešto dešavalo u petak uveče u školskom dvorištu, ali ni oni ne znaju tačno šta osim da je nešto gorelo. Pitali smo i profesore, ali oni kažu da nisu upućeni. U to vreme učenici trećeg razreda i mi maturanti Tehničke škole smo bili na ekskurziji u Italiji, a taj dan, koliko znam, na ekskurziju su otišli i gimnazijalci - rekao je jedan od đaka četvrtog razreda Tehničke škole iz Požege.

Branio se da nije podmetnuo vatru već da je slučajno bio u dvorištu

Uhapšeni mladić je, kako saznajemo, prilikom saslušanja tvrdio da on nije zapalio najlon kojim je bio prekriven ugalj, već da se u školskom dvorištu zatekao slučajno. Takođe je rekao i da ne zna ko je podmetnuo vatru. Posle isteka zadržavanja od 48 sati, u nedelju je pušten je da se brani sa slobode.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading