OPREZ - TEŽAK PREVARANT! Folirao da je funkcioner i obećavao zaposlenje: Pogledajte koju sumu je uzeo za svoje "usluge"!

Autor: Republika

Hronika

26.09.2019

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je u Beogradu uhapsila S. D. (1961) zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara. On je ljudima obećavao zaposlenje u javnim preduzećima i za to im uzimao novac!

RepublikaFoto: MUP Srbije
Prevarant

Sumnja se da je on prošle godine, lažno se predstavljajući kao funkcioner vojnih službi bezbednosti, obećao oštećenom tridesettrogodišnjem muškarcu zaposlenje u javnim preduzećima, za šta je od njega primio 1.500 evra.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pošto se sumnja da je na ovaj način prevario više građana, policija poziva oštećene koji ga prepoznaju na fotografiji da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na broj telefona 011/279-84-09 ili 011/279-84-10.

Da potsetimo, ovakvi slučajevi su sve češći i prosto je neverovatno na koje sve način prevaranti uspevaju da građanima uzmu novac! Zato se apeluje na oprez kada se sklapaju bilo kakvi dogovori sa nepoznatim ljudima. Poslednji slučaj koji se desio u Leskovcu je za nevericu - devojka koja ima samo 21 godinu ubedila je građane da skida crnu magiju i uzela im ogromnu svotu novca.

RepublikaFoto: Photo by Sergi Viladesau on Unsplash
Foto: Ilustracija

PALA KRIMI VRAČARA U LESKOVCU: Skidala im crnu magiju, pa ih ojadila za više od milion i po!

Policija je u Leskovcu uhapsila A. M. (21) iz Leskovca, zbog sumnje da je izvršila četiri krivična dela prevare i na taj način sebi pribavila imovinsku korist u iznosu od oko 1.650.000 dinara!

Kako je saopštila leskovačka Policijska uprava, osumnjičena se tereti da je u protekla četiri meseca na području Leskovca i Vlasotinca od više oštećenih uzimala novac i zlatan nakit kako bi im navodno skinula crnu magiju.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Obećavao kule i gradove

Lakoverne žrtve prevario da će im naći posao u inostranstvu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Z. Ð. (1960) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara. Sumnja se da je on od 2015. godine dovodio oštećene u zabludu da će im, u zamenu za novac, obezbediti posao u inostranstvu, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, on je krivična dela vršio i tako što je sa oštećenima pravio predugovore za kupoprodaju stambenih objekata sa kojima nije raspolagao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading