Počinje suđenje Đorđu koji je Ivanu pekao peglom: Kakva kazna čeka brutalnog nasilnika?

Autor: telegraf.rs

Hronika

24.09.2019

14:48

Đorđe Lacković (24), koji je 12. marta pretukao svoju devojku Ivanu Filipović (22) pojaviće se pred krivičnim većem Osnovnog suda u Novom Sadu 5. novembra, za kada je zakazan početak suđenja.

facebook.com/printscreen
Đorđe Lacković i Ivana Filipović

- Glavni pretres u predmetu protiv okrivlјenog Lacković Đorđa je zakazan za 05.11.2019. u 9,00 časova i 07.11.2019. godine u 9,00 časova. Planirano je izvođenje dokaza saslušanjem krivlјenog i oštećenih, kao i saslušanje veštaka - navodi se u odgovoru Osnovnog suda u Novom Sadu.

Tužalaštvo u Novom Sadu je posle sprovedene istrage 10. juna podiglo optužnicu protiv Lackovića zbog nasilja u porodici iz člana 194. stav 3 Krivičnog zakonika. Lacković je okrivljen da je naneo teške telesne povrede Ivani Filipović sa kojom se zabavljao i zajedno živeo u iznajmljenom stanu.

Devojka je sa prelomom rebara, nagnječenjem grudnog koša, probušenom plućnom maramicom, posekotinama na telu i opekotinama na rukama primljena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Lacković je uhapšen istog dana i od tada se nalazi u pritvoru. Navodno je priznao da je pretukao Ivanu u napadu ljubomore.

Kako prenose mediji, Lackovićev advokat je samo jednom u proteklih pola godine tražio da bude pušten iz pritvora da se brani sa slobode, što sud nije odobrio. Štaviše, kada je početkom septembra optužnica postala pravosnažna vanraspravno veće Osnovnog suda mu je 5. septembra produžilo pritvor za još 60 dana, pa će na zakazani glavni pretres biti doveden iz zatvora.

- Nakon pravosnažnosti optužnice ne postoji ograničenje koliko okrivljeni može biti u pritvoru, sve dok se postupak pravosnažno ne okonča. Istekom 60 dana ponovo će biti izvršena kontrola pritvora - kažu u Sudu.

Za krivično delo nasilja u porodici za koje će Lacković odgovarati zaprećena je zatvorska kazna od dve do deset godina.

Komentari (0)

Loading