HIT SLUČAJ NA HORGOŠU! Vozač autobusa hteo da prošvercuje opremu za uzgoj marihuane, pa se pravdao da je za uzgoj paradajza!

Autor: blic.rs

Hronika

24.09.2019

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između 22. i 23. septembra 2019. godine na graničnom prelazu Horgoš sprečeno je krijumčarenje opreme dovoljne za čitavu laboratoriju za uzgoj marihuane.

RepublikaFoto: pixabay.com/MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Kada je na prelaz u nedelju uveče pristigao autobus albanskih registarskih oznaka koji je iz Brisela prevozio putnike ka Tirani, dežurni carinici na ulazu u Srbiju odlučili su da ga, u saradnji sa policijom, detaljno pregledaju.

Ubrzo je utvrđeno da ih osećaj nije prevario, jer je autobus bio prepun neprijavljene opreme koja se koristi za opremanje laboratorija za uzgoj marihuane.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrečno, a jedan od vozača je prijavio dva polovna motora za automobil i, kako je rekao, "neku robu" za koju je pokazao fiskalni račun.

Tokom pregleda unutrašnjosti autobusa, carinici su na zadnjim sedištima zatekli pregršt neprijavljene opreme (lampe, filtere, specijalne sijalice i dr.). Isti prizor zatekli su i u tovarnom delu autobusa gde je bio smešten veliki broj transformatora za koje nije postojala nikakva prateća dokumentacija, osim fiskalnog računa koji je pomenuo vozač, a koji se odnosio na robu koja nije pronađena u autobusu.

Među neprijavljenomm robom našlo se 12 filtera marke "Purefilter RC 412 virgin activated carbon", 25 sijalica marke "Superlant HPS 600W", čak 220 transformatora marke "Ballast 600W" i 250 kućišta za lampe marke "Superplant".

Poznato je da, uhvaćeni na delu, prekršioci smišljaju neverovatne izgovore, pa je tako bilo i ovoga puta, jer je vozač koji je krijumčario opremu tvrdio da je ona namenjena uzgoju paradajza.

Ukupna vrednost opreme procenjena je na gotovo 2 miliona dinara, a prekršajni sud je vodeći hitan postupak protiv vozača, albanskog državljanina, doneo odluku da on bude kažnjen novčanom kaznom i trajnim oduzimanjem krijumčarene opreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading