Sramna odbrana bivšeg čelnika Grocke: Žrtvu optužio za reketiranje!

Autor: kurir.rs

Hronika

21.09.2019

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, koji je optužen da je u decembru prošle godine naložio svojim saučesnicima da bace Molotovljeve koktele i zapale porodičnu kuću novinara portala Žig info Milana Jovanovića u Vrčinu, juče je u nastavku suđenja samo kratko negirao krivicu, dok bi detaljnu odbranu trebalo da iznese na sledećem ročištu koje je zakazano za 1. novembar.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Dragolju Simonović

- Optužnicu sam razumeo i ne priznajem krivično delo - kazao je Simonović pred sudijom, dok su njegovi saučesnici Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković rekli da samo delimično priznaju navode optužnice.

Na šta se konkretno odnosi njihovo priznanje, trebalo bi da preciziraju na sledećem suđenju, kada bi i oni trebalo da iznesu svoje odbrane.

Jučerašnji pretres protekao je u izlaganju uvodnih reči zamenika tužioca i advokata odbrane, kao i njihovim dokaznim predlozima.

Zamenik tužioca Predrag Milovanović predložio je da se saslušaju veštaci i brojni svedoci, ali i naloži suočavanje optuženih zbog različitih iskaza koje su tokom istrage dali.

S druge strane, odbrana Dragoljuba Simonovića uvodnu reč je bazirala najviše na diskreditovanju napadnutog Jovanovića, za koga su naveli "da nisu ni sigurni da je novinar".

- Predlažemo da se saslušaju tri svedoka koji će potvrditi da su bili žrtve reketiranja portala Žig info. Sud bi morao da ispita da li je Jovanović uopšte novinar, odnosno da li portal za koji piše ima status medija - bili su saglasni Simonovićevi branioci, advokati Viktor Gostiljac i Ivica Vuković.

Oni su takođe naveli da je Simonović optužen pod pritiskom.

- Iste noći kada je Jovanovićeva kuća zapaljena, policija je privela više od sto osoba među kojima je tražila nekoga ko će Simonovića povezati s tim. Ovo je politički proces koji ima za cilj da jednom čoveku skine glavu. Tražimo da se saslušaju čelnici policije u Grockoj - kazali su advokati odbrane.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading