Organizovana kriminalna grupa krijumčarila migrante: Žandarmerija presekla lanac

Autor:

Hronika

20.09.2019

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Žandarmerijom i Policijskom upravom Vranje, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su osmoro osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uhapšeni su T. R. (1995), koji se sumnjiči da je organizator, R. V. (1975), L. I. (1999), R. R. (1997), L. Dž. (1998), Lj. R. (2000), P. I. (1977) i  D. N. (1997), dok je za isto krivično delo osumnjičen i Đ. F. (1994) koji je uhapšen ranije i nalazi se u pritvoru u Nišu.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe od februara do maja ove godine organizovali prihvat iregularnih migranata koji su na nedozvoljen način iz Republike Severne Makedonije ušli u Republiku Srbiju, kao i da su omogućili njihov nedozvoljen boravak na teritoriji Preševa i tranzit do Beograda.

Oni su, kako se sumnja, za te radnje od migranata uzimali novac, koji su međusobno delili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

20.09.2019 17:04

Fino neko drustvance ?