Devojčice iz Barajeva idu na saslušanje zbog batinanja, podneta i krivična prijava

Autor: Tanjug

Hronika

17.09.2019

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale A. M. (15) u srednjoj školi u Barajevu, koja je tom prilikom zadobila i povredu.

RepublikaFoto: Screenshot
Batinašice u policiji

U toku postupka biće obavljeno saslušanje devojčica osumnjičenih za nasilje, kao i oštećene, a radiće se i veštačenje povrede koju je zadobila, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Postupak se vodi u skladu za Zakonom o maloletnicima, a u slučaj će biti uključeni roditelji i centar za socijalni rad.

Odluku o kazni, odnosno nekoj od vaspitnih mera, doneće sudija za maloletnike.

Zbog ovog slučaja Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je direktora Srednje škole u Barajevu, Dobrivoja Jelića, nakon što je na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora utvđeno da ta ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.

Podsetimo, ovaj slučaj vršnjačkog nasilja uznemirio je javnost u petak, kada je na društvenim mrežama osvanuo jeziv snimak dve devojčice koje šamaraju i maltretiraju treću, znatno sitniju. Jedna od batinašica, kao i devojčica koja je pretrpela nasilje, i to ko zna koliko puta, jer je naknado objavljeno još snimaka na kojima prima šamare – učenice su Srednje škole Barajevo.

Policija je inače podnela krivične prijave protiv I. O. (15) i D. I. (14) zbog nasilničkog ponašanja jer su maltretirale A. M. (15), a nasilnicama preti i izbacivanje iz škole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading