Stravičan napad u Leskovcu: Izujedali ženu sa detetom u rukama

Autor: novosti.rs

Hronika

15.09.2019

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žiteljku leskovačkog naselja Kumalak J. S. i troje njenih unučadi u nedelju ujutru napao je čopor pasa lutalica. Deca su, srećom, ostala nepovređena, ali je žena, koja je držala jednogodišnje dete u rukama, zadobila više ujeda i ogrebotina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Povrede su joj nanete dok je pokušavala da zaštiti i preostalo dvoje dece od četiri i 11 godina. Napad se dogodio kraj ograde porodične kuće njene ćerke, pa je baka uspela da stariju decu ugura u dvorište i da zatvori kapiju. Sa najmlađim unučetom u rukama borila se sa nekoliko pasa koji su joj naneli više ugriza odnosno devet uboda zubima i veliki broj oguljotina.

Povrede su joj sanirane u Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice, ali se nesrećna žena još uvek oporavlja od posledica straha i stresa koji je preživela braneći svoje unuke i nije u stanju da se priseća detalja ove traume.

Prema rečima meštana isti psi su u nedelju napali još jednu njihovu komšinicu, ali je ona prošla bez povreda. U naselju još kažu da je u ovom delu grada sve više pasa lutalica i da napadi na prolaznike nisu retkost.

- Imamo tu igralište i fudbalski teren, ali decu ne smemo, bez nadzora, da pustimo da se igraju. U centru naselja je i vrtić. Ko zna šta bi se jutros dogodilo da sa decom nije bila ta nesrećna žena. Pre oko godinu dana i mene su napala dva psa. Jedva sam se odbranila. Kad se setim još uvek me strah. Bila sam sama, a komšinica sa decom. Čujem da je preživela užas i znam da je to trauma za ceo život - priča nam jedna od meštanki ovog naselja nedaleko od centra grada.

Ona dodaje da je lično zvala Zoohigijenu i da je ova služba više puta intervenisala i u ovom kraju, ali se broj lutalica i dalje ne smanjuje.

- Ili ih neko namerno ostavlja ovde ili ih privlači potraga za hranom u okolnim objektima, trećeg nema- kaže ova sredovečna žena, ali nadležnima još jednom poručuje da se ozbiljno pozabave ovim problemom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading