Radnik koji se umalo ugušio od otrovnih fekalnih isparenja još ne zna da je njegov spasilac POGINUO

Autor: kurir.rs

Hronika

12.09.2019

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Pakalović (46) iz Kladova radnik JP "Jedinstvo", poginuo je juče na radnom mestu u selu Kladušnica, kada se tokom intervencije u crpnoj stanici ugušio od otrovnih fekalnih isparenja.

RepublikaFoto: youtube.com/Zamediatelevizija
Dragan Ispirović

Nesrećni čovek poginuo je dok je pokušavao da spase svog kolegu Dragana Ispirovića (53), koji je takođe zamalo nastradao u crpnoj stanici dubokoj 17 metara.

Njih dvojica su juče ujutru došli na teren da otklone kvar zbog kojeg, između ostalog, danima nema vode u čitavom Kladovu.

- Pakalović je sa još jednim kolegom došao u Kladušnicu zbog intervencije. Obojica su imali neophodnu zaštitnu opremu, to jest gas-maske, jer se u crpnim stanicama nalaze fekalne cevi iz kojih isparavaju otrovni gasovi. Intervencije je otpočela uobičajeno, da bi se iznenada dogodio peh koji je Pakalovića koštao života - kazao je dobro obavešten izvor.

On dodaje da je u crpnu stanicu najpre krenuo da silazi kolega nastradalog radnika.

- Dok je bio na stepenicama kaiš gas-maske mu se iznenada otkačio i spala mu je sa lica. Nekoliko sekundi je bilo potreno da počne da gubi svest. Videvši šta se desilo, Pakalović je odmah priskočio u pomoć, ali se okliznuo i pao na dno. Preminuo je od posledice gušenja, a lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt - kaže sagovornik.

RepublikaFoto: youtube.com/Zamediatelevizija
Mesto tragedije

Pakalovićev kolega Dragan Ispirović je u teškom stanju prebačen u kladovsku bolnicu. Prema nezvaničnim inrofmacijama, njegovo stanje se kasnije tokom jučerašnjeg dana stabilizovalo, ali je i dalje pod neprekidnim nadzorom lekara. Njemu još nije saopšteno da je Dragan poginuo.

- Pošli smo da otpušimo taj bazen jer su se pumpe začepile. Počeo sam da silazim i odmah me je uhvatila vrtoglavica. Imao sam masku, ali izgleda da je nisam lepo namestio pa mi je pored maske u nozdrve ušao oštar smrat. ZaVrtelo mi se u glavi i nisam imao snage da izađem. Uhvatio sam se za stepenice i pozvao kolege. Rekli su mi: "Drži se i pokušaj da izađeš". Nisam uspeo - ispričao je novinarima Novosti iz bolničkog kreveta Ispirović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading