Sve tetovaže Marjanovića: Evo šta svaka od njih znači

Autor:

Hronika

13.09.2019

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak suđenja Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, u četvrtak je protekao u znaku njegovih - tetovaža!

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović

Marjanović se nakon izlaska iz pritvora u kojem je proveo 10 meseci povukao iz javnosti. Zbog toga je prilikom prvog pojavljivanja u sudu, gde je negirao krivicu, veliku pažnju privukao njegov novi imidž. Zoran je bio kratko ošišan, nosio je košulju i pantalone, ali brojne građane koji su se zatekli u sudu i ispred zgrade zanimale su tetovaža koju ima ispod oka i još jedna koja se videla ispod kragne košulje. Međutim, one nisu jedine koje je Zoran uradio kada je napustio CZ u Bačvanskoj. Suprug ubijene pevačice ima i tetovaže na obe ruke, koje su u četvrtak ostale skrivene.

Crteže po telu Zoran je uradio nakon izlaska iz pritvora, u kojem je proveo 10 meseci

- Moje tetovaže su patriotskog karaktera i simbolizuju spremnost za borbu u odbrani nedužnih, pravednih i slabijih. Nedužan sam prošao čitav pakao i rešen sam da život posvetim borbi gde ću štititi nedužne, pogotovo ako nam neko takne crkve, svetinje i pravoslavne vernike. Ako treba i da stradam u toj borbi, bila bi mi čast i moram da napomenem da ima nas dovoljno - objasnio je Zoran jednom prilikom za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Red Zmaja

Zoran na vratu ima tetovažu Reda Zmaja. Prema njegovim rečima, ona simbolizuje pobedu Svetog Đorđa nad zlom aždajom. Inače, Viteški red Zmaja osnovao je 1408. ugarski kralj. Red je za zaštitnike izabrao Svetog Đorđa i Svetu Margaretu, a razlog osnivanja bio je zaštita hrišćanske Evrope. Počasno mesto (prvi među jednakima) među 24 najdostojnija evropska viteza tog doba pripalo je Despotu Stefanu Lazareviću.

Anđeosko krilo

Ispod oka Marjanović je istetovirao anđeosko krilo.

- Ono predstavlja gubitak voljene osobe i neprolaznu tugu za njom - rekao je on za naš list aludirajući na mrtvu suprugu.

Srpski vitez

Suprug ubijene pevačice na rukama je istetovirao "ono što mu pruža snagu u teškom periodu kroz koji prolazi".

- Na levom ramenu imam našeg srpskog viteza koji životom brani pravoslavlje i neprijateljske strele koje ga promašuju - pojasnio je on.

Škorpion, grb i snajper

Na desnom ramenu Zoran ima srpski grb, a ispod njega škorpiona.

- On simbolizuje "ne diramo vas - ne dirajte nas", dok se u vrhu ruke nalazi taktička snajperska končanica mog optičkog nišana" - rekao nam je Marjanović, koji je ranije trenirao streljaštvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading