Sprečeno krijumčarenje oružja: "Bogat ulov" na Gradini

Autor: Tanjug

Hronika

11.09.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Gradina carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja oružja skrivenog u jednom automobilu, koji je iz Holandije putovao ka Turskoj. Slučaj je otkriven juče u popodnevnim časovima na izlazu graničnog prelaza, kada je na red za kontrolu pristigao "pežo 108" holandskih registarskih oznaka, ističe se u saopštenju Uprave carina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Njime su se iz Holandije ka Turskoj uputila dva holandska državljanina turske nacionalnosti koja su prilikom kontrole tvrdila da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga.

Sumnjajući u njihovu izjavu službenici su auto izdvojili za detaljan pregled i tom prilikom ispod zadnjeg sedišta otkrili pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i sedam bojevih metaka u okviru.

Nakon što je oružje otkriveno, vozač automobila je potvrdio da je njegovo, pa je zajedno sa njim predat policiji u dalju nadležnost.

Iz Uprave carina podsećaju da putnicima nije dozvoljeno da preko granice prenose oružje, osim u situacijama kada za to poseduju dozvolu nadležnog organa - Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kada dolaze u organizovani lov za šta poseduju odgovarajuću potvrdu organizatora ili radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading