Obrt u istrazi ubistva Srpkinje u Australiji: Ivona žrtva nesrećnog slučaja?

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

10.09.2019

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt srpske lepotice u Australiji Ivone Jovanović (27), koja je pronađena u nedelju oko 20.30 časova sa prostrelnom ranom u grudima, mogla bi da bude nesrećan slučaj. Policija, koja je privela njenog bivšeg dečka Hristosa Panagakosa, kaže da zasad ne postoje indicije da je on pucao, te nije isključena mogućnost da je reč o "slučajnom upucavanju".

RepublikaFoto: facebook.com/Ivona Jovanovic
Ivona Jovanović

- Istraga je i dalje u toku i pokušavamo da sklopimo sve kockice - rekao je detektiv koji sprovodi istragu.

Kako navode australijski mediji, Ivonin dečko je saslušan u policiji, ali protiv njega još nije podignuta optužnica, jer u ovom trenutku nema dokaza da je on počinio ovaj zločin.

Ubistvo Srpkinje obavijeno je velom tajne. Ona je pronađena u nedelju oko 20.30 časova sa prostrelnom ranom u grudima u kućni na Zlatnoj Obali u australijskoj državi Kvinslend i preminula je nedugo nakon prijema u bolnicu.

Nekoliko sati kasnije Panagakos je uhapšen zbog sumnje da je počinio ovaj zločin, a otkriveno je i da su u Ivoninom stanu u vreme pucnjave bili njeni prijatelji, bajkeri, koji su pobegli sa mesta zločina nakon što je jedan od njih pozvao hitnu pomoć.

Takođe, saznalo se i da se ona kobne večeri videla sa Panagakosom, koji je dobro dobro poznat tamošnjoj policiji zbog rasturanja narkotika.

 

 

Uprkos svemu, policija ne veruje da je pucnjava u nedelju bila povezana sa bajkerima ili nasiljem u porodici, pošto je Panagakos detektivima rekao da je i dalje blizak sa bivšom partnerkom.

- Veruje se da oružje koje je korišćeno nelegalno. Ovo je jasan primer situacije gde stvari mogu da krenu po zlu. Svakako je isključena mogućnost da je u ubistvo umešana bajkerska banda, koja je poznata po kriminalnim radnjama u australijskom podzemlju - rekao je detektiv policije u Kvinslendu Brendan Smit za "Kurijer mejl".

Detektivi tragaju za oružjem kojim je upucana Jovanovićeva, a veruju da je reč o pištolju.

Policija, takođe, želi da razgovara sa osobama koje su bile u kući u vreme koje je prethodilo pucnjavi.

- Ona nije bila sama kod kuće, tamo se nalazio veći broj ljudi i dok je policija stigla oni su otišli. Želeli bismo da dođu i kažu šta se dogodilo - dodao je Smit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading