Marjanović: Mene gone, a štite ubice

Autor:

Hronika

11.09.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najmisterioznijih slučajeva u istoriji srpskog pravosuđa zbog brojnih kontroverzi i spekulacija koje su ga pratile od početka konačno dobija epilog. U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja Zoranu Marjanoviću (41) povodom optužbi da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine u Borči.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Ročište je zatvoreno za javnost, a na njemu će sud utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom suđenja, dok će se Zoran kratko izjasniti o krivici. Za Srpski telegraf on je rekao da je spreman za suđenje i najavio obrt u sudnici!

- Apsolutno sam spreman za to dugoiščekivano suđenje jer na tom mestu moji branioci i ja branimo istinu. A gde se istina brani nema mesta za strah! Ako treba, u toj istoj borbi ušao bih u ognjenu peć. Posebno mi je drago što će javnost biti upućena u sve detalje vezane za ovaj slučaj i samim tim će formirati pravu sliku o nametanju lažne krivice i progonu moje porodice i mene. A ko nevine goni, taj zločince štiti. Što se samog ishoda tiče, biće onako kako bog zapoveda - rekao je Zoran.

 

40 godina preti Zoranu za teško ubistvo

Jelena je nestala 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, na koji je otišla sa suprugom Zoranom i ćerkom Janom (8). U jednom trenutku ona se odvojila i otišla da džogira. Nakon toga niko je više nije video živu. Zoran je istog dana prijavio nestanak, a njeno unakaženo telo pronađeno je narednog dana u kanalu na nasipu.

Foto: Srpski telegraf

Sudiće mu Jelena Škulić

U postupku protiv Zorana Marjanovića sudskim većem će predsedavati sudija Jelena Škulić, supruga dr Milana Škulića, sudije Ustavnog suda i poznatog profesora krivično-procesnog prava na Pravnom fakultetu.

Jelena Škulić je do prošle godine obavljala dužnost sudije u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nakon čega je unapređena i prebačena u sudije Višeg suda u Beogradu. Karijeru je počela kao sudijski pomoćnik upravo u Višem sudu, a za sudiju Osnovnog suda izabrana je 2014. godine.

U optužnici nedostaju dve ključne stvari - motiv i oružje

Bežala od ubice

Marjanović se tereti za teško ubistvo, za koje mu preti do 40 godina zatvora. Prema optužnici, on je ostavio Janu samu na nasipu, presreo Jelenu i zadao joj osam brutalnih udaraca u glavu. Koristio je dva oružja - oštar predmet, ali i metalnu šipku! Kao prvi napad označen je ubod u donji deo glave oštrim predmetom. Takav trag je uočen i na kapuljači Jelenine trenerke, pa se pretpostavlja da je ona trčala sa kapuljačom na glavi kada ju je ubica sustigao. Iako je dvaput vraćana na dopunu, optužnica ne otkriva motiv ubistva, odnosno zašto je počinjen svirep zločin, a nikada nije pronađen ni ključni dokaz - oružje kojim je pevačica ubijena.

RepublikaFoto: youtube.com/RIJALITI KANAL

Jecin poslednji intervju: Ili si lav ili te nema

Jelena se na sceni pojavila sa samo 13 godina, a nakon dugog perioda, upravo na Zoranov nagovor, vratila se na scenu. Kako je rekla u jednom od poslednjih intervjua, dok je pauzirala od scene, udala se, dobila ćerku, ali i izgubila oca, koji joj je bio najveća podrška u karijeri.

- Ali, što kažu, negde izgubiš, a negde i dobiješ... Život je za borce. Ili si lav ili te nema - rekla je Jelena.

Dvaput hapšen

Marjanovića policija dvaput privodila
Nakon zločina pušten zbog nedostatka dokaza
Godinu i po posle ubistva ponovo hapšen
U pritvoru proveo 10 meseci
Od 12. juna 2018. brani se sa slobode

Povrede na telu pevačice

- dva uboda šiljkom - u teme glave i desnu ruku
- osam udaraca metalnim predmetom u glavu
- više povreda po licu, najverovatnije nanetih pesnicom
- takozvane odbrambene povrede po rukama, nastale u pokušaju da se zaštiti od udaraca
- više povreda po nogama
- dve povrede, u pleća i na desnom ramenu, najverovatnije nanete nekim oruđem

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading