Devojci polomio rebra, probušio pluća, pekao joj kožu peglom: Potvrđena optužnica psihopati iz Novog Sada, evo koliko mu robije preti

Autor: telegraf.rs

Hronika

09.09.2019

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon skoro šest meseci u Osnovnom sudu u Novom Sadu je potvrđena optužnica protiv Đorđa Lackovića (24), koji je 12. marta pretukao svoju devojku Ivanu Filipović (22). On će odgovarati za krivično delo nasilje u porodici iz člana 194. stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do deset godina.

RepublikaFoto: facebook.com/djordje lackovic
Đorđe Lacković

Lacković će iz zatvorske ćelije biti izveden na suđenje, s obzirom da mu je vanpretresno veće Osnovnog suda prošlog četvrtka produžilo pritvor za još 60 dana.

- Nakon pravosnažnosti optužnice ne postoji ograničenje koliko okrivljeni može biti u pritvoru, sve dok se postupak pravosnažno ne okonča. Dalji tok postupka se ne može predvideti, pre donošenja sudske odluke - rečeno je u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Ljubavna veza pukla je 12. marta kada se par najpre posvađao, a potom je Đorđe brutalno pretukao Ivanu. Tužilaštvo je prelom rebara, nagnječenje grudnog koša, probušenu plućnu maramicu, krv u plućima, kao i posekotine na telu i opekotine nanete peglom po rukama, okarakterisalo kao teške telesne povrede.

Ivana se nekoliko dana lečila na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, nakon čega je napustila posao u jednoj kladionici u Novom Sadu i od tada se oporavlja kod roditelja u selu Banovo Polje, kod Bogatića.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ivana Filipović

Lacković je priveden istog dana i posle policijskog zadržavanja 14. marta je uhapšen i osumnjičen za nasilje u porodici. Navodno je priznao da je Ivanu tukao zbog ljubomore, izgubio je kontrolu jer nije želeo tako brutalno da je prebije.

Optužnicu protiv Lackovića Tužilaštvo je podiglo posle dvomesečne istrage 10. juna i ona je potvrđena 30. jula rešenjem vanpretresnog veća Osnovnog suda 30. jula. Njegov branilac je izjavio žalbu, zbog čega još nije mogao da se zakaže glavni pretres.

- Apelacioni sud je odbio žalbu na rešenje kojim je optužnica potvrđena i krivično odeljenje Osnovnog suda je pravosnažnu optužnicu primilo 3. septembra. Nakon toga predmet je ustupljen vanraspravnom veću radi kontrole pritvora. Rešenje o produženju pritvora je doneto u petak, a glavni pretres biće zakazan čim spisi predmeta budu vraćeni postupajućoj sudiji - potvrđeno je u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading