Počinje suđenje decenije: Zoran Marjanović će iza zatvorenih vrata da otkrije šta se desilo kobnog dana!

Autor: kurir.rs

Hronika

08.09.2019

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suprug pevačice "Granda", koji je optužen za njeno zversko ubistvo 2. aprila 2016, uskoro će dobiti priliku da detaljno iznese odbranu i ispriča šta se dogodilo kobnog popodneva kada se sa ženom i ćerkom uputio u šetnju nasipom, podno kojeg je sutradan pronađen unakažen leš.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Zoran Marjanović

Viši sud u Beogradu održaće u sredu, 11. septembra, pripremno ročište na suđenju Zoranu Marjanoviću (41), koji je optužen da je 2. aprila 2016. brutalno ubio svoju suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Krsmanović Marjanović (33), a čiji je leš pronađen sutradan u kanalu pored nasipa u beogradskom naselju Borča.

Tako će suđenje za najmisteriozniji slučaj u istoriji srpske kriminalistike, koji neprekidno izaziva pažnju domaće javnosti, ali i medija u regionu, zvanično otpočeti nakon 41 meseca od zločina.

Bez javnosti

Marjanović je zvanično osumnjičen za ubistvo supruge u septembru 2017, godinu i po dana nakon zločina, kada je i uhapšen. U pritvoru je proveo 10 meseci, nakon čega ga je Apelacioni sud pustio da se brani sa slobode.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Zoran i Jelena Marjanović

- Ukoliko Zoran na bilo koji način počne da ometa sudski postupak, odnosno da se ne odaziva pozivima suda i izostaje sa zakazanih pretresa, sud bi ponovo mogao da mu odredi pritvor - kaže sagovornik.

On ističe da će se predstojeće pripremno ročište, kako to nalaže zakon, održati iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva javnosti.

ŠTA TVRDI TUŽILAŠTVO

- Zoran se dovezao s Jelenom i Janom do rampe stadiona u Crvenki kod Borče
- Jelena se popela na nasip i počela da trči
- Ubrzo za njom kreću Jana i Zoran, i sustižu je kilometar dalje
- Svedok biciklista to potvrdio
- Zoran isključuje svoj mobilni telefon, koji nije bio vidljiv baznim stanicama
- Zoran ostavlja dete na nasipu i s Jelenom silazi do kanala
- Tupim predmetom počinje da je udara po glavi
- Jelena bezuspešno pokušava da se odbrani i pada u vodu
- Deset minuta kasnije, na njenom telefonu zabeleženi propušteni pozivi pod imenom Zlatni Mekin
- Trag Jelenine krvi pronađen na "mercedesu" kojim su se dovezli na nasip

ŠTA TVRDI ODBRANA

- Zoran nije trčao sa ženom po nasipu i nije se odvajao od Jane, što je i ona potvrdila na saslušanju
- Nije dokazano da je telefon namerno isključio, moguće je da je bio nevidljiv baznim stanicama
- Pet nepoznatih DNK uzoraka muške osobe pronađeno na Jeleninom lešu
- Jelena se ranije posekla i ostavila krvavi trag u automobilu, nemoguće tačno utvrditi od kada potiču tragovi
- Zoranov DNK nije pronađen nigde na lešu
- Trag stopala pronađen sa druge strane kanala pripada ubici
- Mala Jana je krunski svedok
- Zoran nije imao motiv da ubije suprugu

- Na pripremnom ročištu se optuženi samo kratko izjašnjava o krivici, odnosno odgovara da li priznaje delo za koje se tereti ili ne. Potom zamenik tužioca i advokati odbrane predlažu sudu dokaze koje planiraju da izvedu tokom postupka, o čemu sudija odlučuje tokom postupka. Nakon toga, zakazuje se novi termin za glavni pretres i početak dokaznog postupka koji će najverovatnije biti javan - kazao je dobro obavešten izvor.

On napominje da zakon ostavlja mogućnost da se pojedina suđenja vode bez prisustva javnosti, odnosno da predsedavajući sudija zbog specifičnosti samog slučaja isključi javnost.

- To se u ovom postupku najverovatnije neće desiti jer nema objektivnih razloga. Glavni pretres otpočinje uvodnim rečima, odnosno čitanjem optužnice, nakon čega će Marjanović moći da detaljno iznese svoju odbranu - kaže sagovornik.

Pale dve optužnice

Maratonska istraga zločina u Borči, koju su pratile brojne kontroverze, bezmalo je trajala punih 38 meseci. Više tužilaštvo je prethodno iz dva navrata podizalo optužnicu protiv Marjanovića, ali je Apelacioni sud nakon žalbenih postupaka iznova nalagao da se istraga dopuni.

- Tek je treći optužni akt iz juna ove godine postao pravosnažan nakon što je tužilaštvo, po nalogu apelacije, otklonilo sve nedostatke. Odbrana je i na ovu optužnicu uložila žalbe, ali ih je sud ocenio kao neosnovane mesec dana kasnije - kaže sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading