KAO NA FILMU! Prevozili drogu od Meksika do Los Anđelesa: Srbi učestvovali u švercu ogromne količine narkotika, ali su napravili jednu fatalnu grešku

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

07.09.2019

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatko Mandarić iz Beograda i Bojan Tomčić iz Bačke Palanke uhapšeni su u Americi kao članovi organizovane grupe koja je otvorila novi kanal za šverc narkotika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Oni se sumnjiče da su sa Kinezima, Kanađanima, Meksikancima i Sudancima organizovali mrežu za nabavljanje kokaina, heroina i ekstazija, a zatim drogu distribuirali po Kaliforniji, Kanadi i Australiji.

Mandarić i Tomčić osumnjičeni su da su radeći kao vozači kamiona drugu prebacivali iz države u državu.

Prilikom akcije hapšenja zaplenjeno je 426 kilograma kokaina, 50 kilograma metamfetamina, isto toliko MDMA i skoro deset kilograma heroina, kao i 811.000 kanadskih dolara.

Istraga o ovoj grupi, koja broji 30 osoba, pokrenuta je još januara 2018. kada je agent američke DEA glumeći mušteriju sa osumnjičenima u Kanadi ostvario prvi kontakt.

Zanimljivo je da u Kanadi, tačnije u gradu Barnabi u Britanskoj Kolumbiji žive Mandarić i Tomčić.

 

 

U istrazi koja je trajala od januara 2018. do trenutka kada je u četvrtak uhapšena kompletna grupa otkriveno je na koji način su drogu nabavljali, planovi putanje i gde su vršili zamene.

Oni su imali običaj da kokain i heroin u Los Anđelesu menjaju za sintetičke droge, odnosno ekstazi. Kokain i heroin prodavan je širom Kanade, a ekstazi u Kaliforniji.

- Grupa je upala u zamku i prvi put se srela s policajcem koji je glumio narko-dilera u januaru 2018. u Langliju, gradu u Kanadi. Postignut je dogovor o nabavci 50 kilograma kokaina za 963.000 kanadskih dolara. Sva komunikacija odvijala se preko šifrovanih poruka. Inače, u proteklih godinu i po, koliko je trajala ova akcija, nekoliko članova narko-grupe pristalo je da sarađuje s policijom - navode u američkom tužilaštvu.

Prema njihovim navodima, tokom istrage je otkriven i jedan zanimljiv detalj - da je droga išla i u kontra smeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading