ŠOKANTAN OBRT: Poništena presuda od 13 godina medicinskoj sestri iz Subotice za UBISTVO muža CIJANIDOM!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

06.09.2019

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Višeg suda u Subotici kojom je medicinska sestra Irena Šarkanj (56) iz tog grada osuđena na 13 godina zatvora zbog ubistva muža jer je, kako navode, potrebno dodatno razjasniti određene činjenice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Apelacioni sud je uvažio žalbu branioca okrivljene i smatra da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i dokaze izvedene tokom prvostepenog postupka i na taj način u potpunosti utvrditi činjenično stanje. U skladu sa tim, Viši sud je zakazao novo pripremno ročište na kome će se odrediti dalja dinamika postupka i termini za glavni pretres - objašnjavaju u Višem sudu u Subotici.

Irena Šarkanj je u martu ove godine osuđena na 13 godina zatvora zbog optužbe da je mužu (63), u prostorijama Opšte bolnice, u kojoj je i sama radila, ubrizgala cijanid i ubila ga.

To se, prema optužnici, dogodilo u februaru prošle godine, kada je preminuli čovek, zbog bolova u stomaku, primljen u bolnicu.

Neposredno pre nego što će biti otpušten kući, naglo mu je pozlilo i otkazale su mu vitalne funkcije. Njegova supruga je zatečena sa špricem, a obdukcija je utvrdila da je smrt nastupila usled trovanja cijanidom.

Optužena je od početka procesa negirala da je ubila muža sa kojim je godinama živela u Horgošu, a njena odbrana je navodila da nijedna radnja nije potkrepljena činjeničnim dokazima.

Odbrana je pokušavala da ospori dokaze i način na koji su oni uzeti, tvrdeći da nije urađen uviđaj i da su dva šprica, u kojima nije pronađen cijanid, na veštačenje doneta tri dana kasnije, a da se ne zna gde su uzeti, te da nije urađena DNK analiza da se utvrdi ko ih je koristio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading