Ostavila ćerki oproštajno pismo, izašla na terasu i skočila sa 15. sprata solitera! Stravični detalji samoubistva na Zvezdari

Autor: Kurir, Republika

Hronika

06.09.2019

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olga Mirković (89) iz Beograda, penzionisana operska pevačica, ubila se juče oko 10.30 časova skokom sa 15. sprata zgrade u Ulici despota Olivera na Zvezdari.

RepublikaFoto: Republika
Fotografija sa lica mesta

Kako se saznaje, nesrećna žena se ubila kad je njena ćerka, s kojom je živela u stanu, nakratko izašla da nešto obavi.

Skok sa 50 metara

- Izašla je na terasu, popela se na stolicu, potom na žardinjeru, a zatim skočila s visine od oko 50 metara. Stanari iz zgrade čuli su jak udarac, nakon čega su izašli iz zgrade i zatekli telo starice na pločniku. Zaprepašćeni i uplašeni, odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt - navodi izvor iz istrage.

 

 

Ubrzo nakon tragedije ispred zgrade je došla i ćerka nastradale operske pevačice.

- Mama... - zajecala je, stavila ruke na lice i plačući sela nedaleko od majčinog leša.

U operi 50 godina

Stanari iz zgrade u kojoj je živela nastradala Olga Mirković kažu da se ona operom bavila 50 godina.
- Njene uspehe je nemoguće nabrojati. Glasom je osvajala publiku 50 godina. Njen suprug i njegov rođeni brat takođe su se bavili muzikom - svirali su flautu u Filharmoniji i Narodnom pozorištu. Oni su prava umetnička porodica - kaže komšija sa Zvezdare.

Stanari iz zgrade kažu da je Olga bila uspešna i nagrađivana operska pevačica, ali pre svega dobar čovek.

- Ona se, za svoje godine, dobro držala, mada je bila slabovida. Uvek je bila doterana, nasmejana i stalno je nosila šešire. Njena najveća moć bila je u njenom obrazovanju i kulturi. Imala je jedinstven način komunikacije s komšijama. Svi su je voleli. Kad bi neko od nas imao problem, ona bi prva zakucala na naša vrata i ponudila pomoć - kaže komšija iz zgrade i dodaje:

Nije bila bolesna

- Nedokučivo nam je zašto je odlučila da se ubije. Verovatno više nije htela da bude nikome teret. Imala je problema s pritiskom i sličnim staračkim bolestima, ali ništa ozbiljno. Svi smo tužni što nas je napustila.

Nesrećna žena je neposredno pre samoubistva ćerki napisala oproštajno pismo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading