Nije imao "ništa" da prijavi: Albanac pokušao da prenese preko 200 doping tableta!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

05.09.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u saradnji sa policijom juče na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje nedozvoljenih doping sredstava otkrivenih u jednom automobilu.

RepublikaFoto: Tanjug/MUP
Foto: Ilustracija

Tokom ulazne carinske kontrole koja je vršena u noći između 3. i 4. septembra, oko 3 časa posle ponoći, u automobilu "audi q5" nemačkih registarskih oznaka otkriveno je preko 200 stimulativnih tableta koje se nalaze na listi nedozvoljenih doping sredstava.

Pomenutim automobilom upravljao je nemački državljanin albanske nacionalnosti koji je putovao sam na relaciji Hurt - Kosovska Kamenica.

Uputio se ka traci obeleženoj "zelenim" semaforom namenjenoj putnicima koji nemaju ništa da prijave. To je i potvrdio na pitanje carinika, rekavši da pored ličnih stvari sa sobom nosi i oko 300 evra.

Službenici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, kada je otkriveno da se u omotu servisne knjižice, u pregradi ispred suvozačevog sedišta, nalazi papirna kesica puna nepoznatih tableta plave boje u obliku srca.

Sumnjajući da se radi o ekstaziju, policijski službenici su ih preuzeli i uputili na

laboratorijsku analizu kojom je utvrđeno da ipak nije reč o narkoticima, već o doping sredstvima.

Putnik koji je krijumčario doping sredstva poznatija pod nazivom ''plavo srce'', predat je policiji u dalju nadležnost i protiv njega će biti pokrenut krivični postupak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading