Anđelka Đanković, čiji su muž i sin pali zbog droge: Plašim se mafije, tražila sam zaštitu policije!

Autor:

Hronika

05.09.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anđelka Đanković iz Šida, čiji su sin i muž Dragan (39) i Mirko (66) uhapšeni zbog šverca kokaina vrednog 50 miliona evra koji je pronađen na jedrilici usred Atlantika, u strahu je od mafije, zbog čega je zatražila zaštitu policije!

RepublikaFoto: MUP Srbije/Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

U pritvoru

- Moj muž i moj sin su pošteni. Mi smo siromašni i nemamo pare. Digla sam kredit na penziju za kuću, a pominju silne milione. Više ne smem da spavam sama u kući. Sinoć sam zatvorila kapiju dvorišta, a jutros sam je našla širom otvorenu. Nisam luda, to je istina! Ne znam da li je neko bio u dvorištu. Ne smem ni da mrdnem iz kuće. Nisam smela ni da pogledam kroz prozor. Prijavila sam policiji, tražila sam zaštitu od njih - kaže Anđelka na ivici suza.

Ona ne veruje u priče da su njen sin i muž umešani u kokainski biznis i kaže da još ne zna zbog čega su uhapšeni. S druge strane, Šidom su već počele da se raspredaju priče o velikom novcu koji su Đankovići zaradili na švercu kokaina.

- Sve ređe izlazim iz kuće. Kako će komšije da nas gledaju? Ne mogu da posetim ni sina ni muža. Sin mi je srčani bolesnik i ima visok pritisak, a muž je skoro operisan i ja sam vodila brigu o njemu. Kada su upali policajci, Dragana su izveli u gaćama, sa lisicama na rukama. Bio je bled kao krpa - vajka se Anđelka, kojoj je prilikom upada policije i pozlilo, pa je morala da interveniše i Hitna pomoć.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Dragan i Mirko, kako saznajemo, zasad nisu izneli odbranu i njima je u međuvremenu određen pritvor u trajanju do 30 dana.

- Odbrana će u narednim danima uložiti žalbu na meru određivanja pritvora. Moj klijent još nije izneo odbranu. On je u teškom zdravstvenom i psihičkom stanju i zakon mu dopušta da odbranu iznese u bilo kom trenutku postupka, a to će biti najverovatnije u toku sledeće nedelje - kaže advokat Irena Vračarević, koja zastupa Dragana.

Moj klijent je u teškom zdravstvenom i psihičkom stanju, zbog čega će odbranu dati naknadno

Advokat Irena Vračević, koja zastupa Dragana

Nisu osuđivani

Iako imaju krivične prijave za lakše prestupe, mlađi Đanković, kao i njegov otac Mirko, nisu ranije osuđivani i na tome odbrana insistira.

- Ja sam porodični advokat i zastupam Mirka Đankovića, koji nikada ranije nije imao posla sa policijom. On je u ovom trenutku osumnjičen i još je rano govoriti o tome u kom pravcu će ići postupak - rekao nam je advokat Svetislav Jovanović.

Kokain kupljen od meksičkog kartela

  • Kokain nabavljen od meksičkog kartela
  • Droga prepakovana u pakete s likom Gavrila Principa i oznakom za ruski tenk T-26
  • Jedrilica sa 800 kilograma kokaina zaustavljena nadomak Španije
  • Plovilom upravljali Srbin i Rus, dok im je jedan Meksikanac bio podrška
  • Dragan i Mirko Đanković uhapšeni zbog sumnje da su im davali logistiku

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading