Postoji opasnost od bekstva: Uhapšenim dilerima kokaina određen pritvor do 30 dana

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

04.09.2019

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom sudije Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana Draganu Đankoviću i Mirku Đankoviću, u okviru istrage kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zaplenjena droga

- Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je, nakon saslušanja osumnjičenih D. Đ i M. Đ doneo rešenje kojim je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a na osnovu člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku - piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Kako se navodi, protiv odluke osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

 

 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili po jedno krivično delo neovlašćena proizvodanja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Podsetimo, srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Vladislava Funštajna koji je uhapšen u Španiji, na jedrilici kod Azorskih ostrva, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu. Naredbom o sprovođenju istrage ovog tužilaštva obuhvaćeni su i Dragan Đanković i Mirko Đanković, koji su uhapšeni u Srbiji, kao i B. I, koji trenutno nije dostupan organima gonjenja, saopšteno je iz tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading