Oni su "kraljevi" kokaina!

Autor:

Hronika

03.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španske snage bezbednosti presrele su u blizini Azorskih ostrva jedrilicu natovarenu sa 797 kilograma kokaina koju je unajmila srpska mafija kako bi drogu prebacila iz Južne Ameriku u Evropu! Na paketima s kokainom bio je utisnut lik Gavrila Principa!

Foto: facebook.com/Vladislav Funstajn/sergeй rassohin/Emmanuel Aceves
Vladislav Finštajn, Sergej Rasohin, Emanuel Alehandro Asaves Kuevas

Poternica

Akcija je izvedena u saradnji srpske, španske i britanske policije.

- U Atlantskom okeanu, u blizini Azorskih ostrva, zaplenjen je kokain, izuzetne čistoće, čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 50 miliona evra. Kokain je zaplenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije - saopštio je MUP Srbije.

Rebić: Dojava srpske policije

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

- Nakon prikupljenih informacija da se ta organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege. Španska policija je na osnovu tih informacija u Atlantskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain - saopštio je juče direktor policije Vladimir Rebić.

Pored droge na jedrilici je pronađena različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obimna dokumentacija, a tom prilikom španska policija uhapsila je trojicu mornara, koji se terete da su se u dužem vremenskom periodu bavili krijumčarenjem velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Droga je iz Južne Amerike trebalo da se preveze u Evropu

Lisice na ruke stavljene su Meksikancu Emanuelu Alehandru Asevesu Kuevasu (24), državljaninu Rusije Sergeju Rasohinu (48) i srpskom državljaninu Vladislavu Finštajnu (44) iz Erdevika, koji je, kako se sumnja, bio vođa grupe. Istovremeno, u Srbiji su uhapšeni otac i sin Mirko (66) i Dragan Đanković (39) iz Šida, koji se dovode u vezu sa ovim tovarom droge, dok je za jednom osobom raspisana potraga.

50 miliona evra je tržišna vrednost zaplenjene droge

- Prilikom pretresa na četiri lokacije u Srbiji policija je zaplenila dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima, koji su uhapšeni na jedrilici, avio-karte, notese, memorijske kartice, više USB, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašćeno audio i video snimanje - navodi se u saopštenju naše policije.

Sin putovao u Meksiko

RepublikaFoto: facebook.com/Dragan Djankovic
Dragan Đanković

Dragan Đanković je išao u Meksiko da prepravlja jedrilicu, a avionskom kartom pohvalio se i na Fejsbuku. Van zemlje se nalazio sa Funštajnom i ugovarali su poslove. Funštajn je po profesiji skiper, a pre nekoliko godina uhapšen je u Hrvatskoj zbog šverca 100 kilograma marihuane. Dragan ga je na zajedničkim fotografijama na Fejsbuku oslovljavao sa: "Kapetane".

Pod zastavom SAD

Pripadnici razbijene kriminalne grupe terete se da su za potrebe transporta droge kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama. Nakon toga drogu su preuzeli u Latinskoj Americi, smestili je u bunkere i krenuli ka Evropi, gde su zaustavljeni od španskih nadležnih organa u blizini Azorskih ostrva. Brod "Siskejp" nije imao istaknutu zastavu na sebi, ali je naknadno utvrđeno da je registrovan u SAD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading